© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Esvagt, Türk tersanesini seçti

Danimarkalı offshore denizcilik şirketi Esvagt, operasyon gemisi (SOV) inşa etmek için Türkiye'nin Cemre Tersanesi ile sözleşme imzaladı.

Danimarkalı offshore denizcilik şirketi Esvagt, Ecowende'nin Hollandse Kust West açık deniz rüzgar çiftliğinde çalışması planlanan bir servis operasyon gemisi (SOV) inşa etmek için Türkiye'nin Cemre Tersanesi ile sözleşme imzaladı.

Tersane, sosyal medya kanalları aracılığıyla, yeni projenin rüzgar türbini desteği operasyonları için enerji depolama sistemleri destekli dizel-elektrik tahrik sistemine dayalı olacağını duyurdu.

Türk firmasına göre yeni SOV, Cemre'nin sipariş defterinde Esvagt için eş zamanlı inşa edilecek üçüncü proje olacak.

Ayrıca Esvagt, SOV üzerinde çalışmak için Hav Group'un gemi tasarımı işini seçti. Sözleşme kapsamında Hav Group'un gemi tasarım işletmesi, hem gemi tasarımını hem de sevk sistemi, motorlar, pervaneler ve konumlandırma sistemini içeren geniş bir entegre ekipman paketini teslim edecek.

Ekipman paketinin alt yüklenicilerinden biri de Hav Grubu'nun yan kuruluşu Norveç Elektrik Sistemleri'dir. Toplam sözleşme değeri 100 milyon NOK'un (9,5 milyon $) üzerindedir. Bu, şirketin Esvagt ile birlikte geliştireceği 12. proje olacak.

Esvagt , bu hafta başında SOV için rüzgar türbini üreticisi Vestas ile bir anlaşma yaptı . Yeni yapı, Vestas için özel olarak üretilmiş altıncı SOV olacak. İki firma 2010 yılından bu yana işbirliği yapıyor ve en son birleşme, uzatma opsiyonlu 15 yıllık bir sözleşmeyle birlikte geliyor.

Geminin çalışacağı Hollandse Kust West, 2026 yılında hizmete girecek. Kuşların, yarasaların ve deniz memelilerinin doğal yaşam alanlarına ve gelişen bir sualtı dünyasına minimum etkiyle şimdiye kadarki en ekolojik rüzgar santrali olması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER