© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Ever Given Yeniden Hizmette

Süveyş Kanalı'nda, karaya oturarak deniz trafiğinin yaklaşık bir hafta durmasına neden olan "Ever Given" isimli konteyner gemisi, tamamen onarıldı ve yeniden hizmete girdi.

Tayvanlı Evergreen Marine şirketi tarafından işletilen "Ever Given" isimli konteyner gemisi, yaklaşık sekiz ayın ardından operasyonlarına yeniden başladı.

Süveyş Kanalı'nda,  24 Mart'ta kum fırtınası ve kötü hava koşulları neticesinde görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle kıyıya çarparak kaza yapan  Ever Given, 6 gün süren çalışmaların ardından kurtarılmıştı. Süveyş Kanalı İdaresi'nin (SCA) tazminat talebiyle el koyduğu gemi 7 Temmuz'da serbest bırakılmıştı. Ever Given, onarım için 4 Ekim'de Qingdao Beihai Tersanesi'ne gönderilmişti.

Gemi, Çin'deki Qingdao Beihai Tersanesi'nde altı hafta boyunca kapsamlı bir onarımdan geçti.

Çin devlet medyası, geminin onarımdan sonraki ilk operasyonuna başladığını duyurdu.

Ever Given'in  7 veya 8 Aralık'ta Süveyş Kanalı'ndan  geçmesi planlanıyor. 

Gemideki fiziksel  hasar onarıldı ve ticari operasyonlarına geri döndü ancak olayın denizcilik endüstrisine çeşitli yansımaları devam ediyor. Olayla ilgili halen devam eden dava raporları, olayın nedeni ile ilgili devam eden sorular , geminin küresel tedarik zincirinde yarattığı kesinti ve gelecek için neler yapılabileceği hakkında tartışmalar sürüyor.

The Ever Given'ın küresel ticarete verdiği günlük zararın 10 milyar dolar civarında olduğu belirtilmişti.

Yaklaşık 400 metre uzunluğa sahip Ever Given, 20.388 TEU'luk kapasiteye sahip.  Gemi, Japon Shoei Kisen Kaisha şirketine aittir.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER