© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Faroe Adaları'nda Yine Balina Katliamı

Danimarka’ya bağlı özerk ülke Faroe Adaları’nda, 131 pilot balina vahşice katledildi.

Danimarka'ya bağlı Faroe Adaları'nda, bin yıldır gerçekleştirilen balina katliamı tüm dünyada birçok ülke tarafından tepkilerle karşılanmasına rağmen bu yıl da yapıldı. Sadece 24 saat içerisinde 100'den fazla pilot balina katledildi.

Hayvan hakları savunucuları, ülkenin yaklaşık bin yıl öncesine dayanan bu geleneği yasaklaması için kampanya yürütmeye devam ediyor.

'Grindadrap festivali' kapsamında gerçekleştirilen korkunç gelenek, balıkçıların balinaları küçük bir koyda kıstırarak yaralayıp sahile sürüklemesiyle başlıyor. Motorlarla sığ bir koya sürülen balinalar, küçük baltalar ve bu av için özel yapılmış tahtalarla omurilikleri kırılarak katlediliyor.

Faroe Adaları'nda her yıl ortalama 800 deniz memelisi 'gelenek' adına katlediliyor.

Blue Planet Society, son birkaç gün içinde çok daha fazla pilot balinanın öldürüldüğünü iddia ediyor ve Faroe hükümetine geleneği durdurması için çağrıda bulunuyor.

Change.org üzerinden bu katliamın son bulması için bir imza kampanyası başlatıldı. Faroe Adaları ve Japonya'yı da, her yıl on binlerce hayvanı öldürdüğü tahmin edilen tüm balina avlarını durdurmaya çağırıyor.

2014 yılında, Sea Shepherd topluluğu katliamı durdurmayı ve 'yüzlerce' hayvanı kurtarmayı başarmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER