© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Fincantieri, Latin Amerika'nın En Büyük Tersanesini İnşa Edecek

İtalyan gemi inşa devi Fincantieri, Latin Amerika'nın en büyük tersanesini inşa edecek.

Fincantieri, Meksika'nın Yucatán kentindeki Progreso limanının genişletilmesinin bir planı olarak Latin Amerika'daki en büyük tersanenin inşasına yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Yucatán valisi Mauricio Vila, Fincantieri'nin tersane projesine 220 milyon dolar yatırım yapacağını doğruladı. Üç aşamada 550 milyon dolara kadar kaynak ayırmayı taahhüt eden anlaşma ilk olarak geçen yıl Kasım ayında duyurulmuştu.

Fincantieri, Latin Amerika'nın en büyüğü olacak yeni bir gemi onarım, dönüştürme ve bakım sahası tasarlamayı ve inşa etmeyi planlıyor. Yakın zamanda Fincantieri'nin İtalya'nın Trieste kentindeki tersanesini ziyaret eden Vila, Yucatán projesinin, büyük gemilerin, özellikle yolcu gemilerinin yanı sıra büyük konteyner gemileri ve tankerlerin alınacağı 400 m uzunluğa kadar bir kuru liman içereceğini söyledi.

2013 yılında Norveçli grup Vard'ın ve 2018'de Fransız tersanesi STX France'ın %50'sinin satın alınmasının ardından Fincantieri, büyüklüğünü katlayarak Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise dördüncü büyük gemi inşacısı oldu. İtalya, Norveç, Romanya, Vietnam, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ve Avustralya'da faaliyet gösteriyor.

Vila, "Progreso limanına yapılacak multi-milyon dolarlık yatırımla Fincantieri, Amerika'nın en büyük tersanesine sahip olacak ve Yucatecan ailelerinin ekonomisinde ve yaşam kalitesinde önemli bir değişiklik yaratacak" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER