© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Foremost Group CEO'su soruşturmada öldü

Teksas şerifi, denizcilik firması CEO'su Angela Chao'nun 'kriminal soruşturma' kapsamında öldüğünü söyledi.

Teksas şerif ofisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Foremost Group CEO'su Angela Chao'nun ölümünün şu anda "kriminal soruşturma" altında olduğunu söyledi

50 yaşındaki Chao, 11 Şubat gece yarısından kısa bir süre sonra, Austin'den yaklaşık 65 km uzaklıktaki Johnson City, Teksas'taki bir çiftlikte gölete giren bir arabadan çıkarıldıktan sonra ölü bulundu.

Eyaletin başsavcısına yazdığı bir mektupta şerif, ofisinin "suç faaliyetini dışlayacak yeterli kanıt elde edilene kadar bu kazayı cezai bir mesele olarak soruşturacağını" söyledi. Chao, Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell'in eşi Elaine Chao'nun kız kardeşiydi.

Teksas şerif ofisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell'in baldızı Foremost Group CEO'su Angela Chao'nun bu ayın başlarında ölümüyle ilgili olarak şu anda "kriminal soruşturma" altında olduğunu söyledi.

50 yaşındaki Chao, 11 Şubat gece yarısından kısa bir süre sonra, Austin'den yaklaşık 65 km uzaklıktaki Johnson City, Teksas'taki özel bir çiftlikte gölete giren bir arabadan çıkarıldıktan sonra ölü bulundu.

Blanco County Şerif Ofisi Perşembe günü Teksas Başsavcısı Ken Paxton'a yazdığı bir mektupta "Bu olay tipik bir kaza değildi" diye yazdı.

Mektupta, "Ön soruşturma bunun talihsiz bir kaza olduğunu göstermesine rağmen, Şerif Ofisi, suç faaliyetini dışlayacak yeterli kanıt elde edilene kadar bu kazayı cezai bir olay olarak soruşturmaya devam ediyor" denildi.

Chao'nun ölümü ceza soruşturmasının konusu olmaya devam ettiğinden, Blanco İlçesi Şerifinin kamuyu bilgilendirme memuru başsavcıya raporların, 911 kayıtlarının, ses ve video kanıtlarının yanı sıra diğer materyallerin henüz talep eden medya kuruluşlarına açıklanmaması gerektiğini söyledi. CNBC.

Şerifin ofisi, "Soruşturma tamamlanmadan önce raporların, videoların ve diğer bilgilerin yayınlanması, soruşturmaya ve bu konuyla ilgili olası kovuşturmaya müdahale edecektir" diye yazdı.

Mektupta Chao'nun bir suç sonucu öldüğüne dair kanıt olduğu söylenmiyordu.

Ancak mektupta, Chao'nun ölümünün "tipik bir kaza" olmadığı ve olası bir kovuşturma ihtimalinin bulunduğu yönündeki ifade, Chao'nun ölümünden günler sonra yayınlanan ilk açıklamadan farklı bir noktaya işaret ediyordu.

Şerif ofisi 16 Şubat tarihli açıklamasında şöyle demişti: "EMS, Bayan Chao üzerinde acil durum önlemleri almaya çalıştı ama o su altında kalmaktan dolayı hayatını kaybetti."

Önceki açıklamada, "Ön soruşturmamız bunun talihsiz bir kaza olduğunu belirledi. Soruşturma şu anda devam ediyor" denildi.

Chao'nun öldüğü çiftliğin sahibi, Austin'de ofisi bulunan risk sermayedarı kocası Jim Breyer'e bağlı bir tüzel kişiliktir .

Chao, McConnell'in ABD Çalışma ve Ulaştırma bakanlıklarında sekreter olarak görev yapan eşi Elaine Chao'nun kız kardeşiydi. Babaları ve anneleri Foremost Grubu'nu kurdu.

Perşembe günü Blanco İlçesi Şerif Ofisi'nden Paxton'a gönderilen mektupta, başsavcıya kayıtların ve diğer materyallerin şimdilik halktan saklanıp saklanmayacağına ilişkin fikri sorulmuştu.

Chao'nun ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandığında "tüm raporlar talepte bulunan herkese açıklanacak" denildi.

Foremost Group'un bir sözcüsü mektup hakkında yorum yapmaktan kaçındı. CNBC, Breyer ve Elaine Chao'nun sözcülerinden yorum talep etti.

McConnell Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu yılın sonlarında Senato'daki Cumhuriyetçi lider görevinden ayrılacağını duyurdu.

McConnell Senato katında "Bu, ailem için özellikle zor bir dönemdi" dedi. "Sadece birkaç hafta önce Elaine'in küçük kız kardeşi Angela'yı trajik bir şekilde kaybettik."

McConnell, "Sevdiğiniz birini kaybettiğinizde, özellikle genç yaşta, yas sürecine eşlik eden belli bir iç gözlem vardır" dedi.

Angela Chao, 2018 yılında Foremost'un CEO'su olan çift Harvard mezunuydu. Daha önce Bank of China'nın yönetim kurulunda ve China State Shipbuilding Corporation'da direktör olarak görev yapmıştı .

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER