© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Fransa Donanması Suffren Sınıfı İlk Denizaltıyı Hizmete Aldı

Fransa Donanması, Barracuda programı kapsamında Suffren sınıfı ilk denizaltıyı hizmete aldı.

Fransa Donanması için tasarlanan denizaltı hizmete girdi. Böylece, şu anda hizmette bulunan Rudis sınıfı denizaltıların değişimi için planlanan 6 denizaltıdan ilki teslim edilmiş oldu. Barracuda programı, mevcut altı Rudis sınıfı denizaltının yenilenmesi için 1998 yılında DGA tarafından başlatıldı. Geliştirme sözleşmesi 2006’da imzalandı. Fransız Donanmasının ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan gelişmiş bir denizaltı tasarlamak için 10 yıldan fazla çalışma gerekti.

Altı denizaltının teslimi on yıl içinde gerçekleşecek. Suffren sınıfı denizaltılar 30 yıldan fazla hizmet verecek. Böylece en az 2060 yılına kadar Fransa için önemli platformlardan biri olarak kalacak.

Suffren Sınıfı Denizaltılar

Suffren sınıfı, Fransız Donanmasındaki Rubis sınıfının yerini almak için tasarlanmıştır. Naval Group, gemi ve bilgi sistemlerinin tasarımı ve inşası ile nükleer kazan dairelerinin ana bileşenlerinin imalatı dahil olmak üzere bu denizaltı serisinin yapımından sorumludur.

Deplasman 4700 ton

(su altında) 5300 ton

Uzunluk 99.5 metre

Çap 8.8 metre

Maksimum dalış derinliği >350 metre

Silahlanma Seyir füzeleri, F21 tel güdümlü ağır torpido, modernize edilmiş Exocet SM39 gemisavar füzeleri, FG29 mayın

Tahrik Triomphant tipi denizaltı ve Charles-de-Gaulle uçak gemisindeki reaktörlerden türetilen basınçlı su reaktörü, iki tahrik türbini, iki turbo jeneratör ve iki elektrik motoru

Mürettebat 65 mürettebat + yaklaşık 15 asker

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER