© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Fransız Nükleer Denizaltısından Seyir Füzesi Ateşlendi

Önümüzdeki yıllarda Ruby sınıfı denizaltılar yerine Fransız Donanması’nda görev yapacak Barracuda sınıfı denizaltıların ilki olan Sufreen denizaltısı, 20 Ekim Salı günü MdCN Denizaltı Konuşlu Seyir Füzesi’nin ilk atışını gerçekleştirdi. Fransız Donanması’nın FREMM sınıfı fırkateynlerinde bulunan MBDA yapımı füze, Fransa tarafından geliştirildi.

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanlığı’ndan yapılan basın açıklamasına göre; seyir füzesi atışı, başarılı şekilde gerçekleştirildi.

MdCN füzesi 1400 kilogramlık bir ağırlığa ve 6.5m uzunluğa sahip. SAFRAN TR50 turbojet motorundan güç alan sistem, Mach 0.8 hıza ve 1000km’den fazla menzile sahip.

Fransa merkezli Naval Group tarafından Fransız Donanması için inşa edilen ilk Barracuda sınıfı nükleer denizaltı olan Suffren, 2019 Temmuz ayında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da katıldığı bir törenle denize indirilmişti.

Naval Group tarafından Fransız Donanması için inşa edilecek 6 adet Barracuda sınıfı denizaltının ilki olan Suffren’in, donatım ve test faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından 2020 yılı içerisinde Fransız Donanmasına teslim edilmesi planlanıyor. 10.2 milyar dolar tutarında bir bedelle üretilecek olan Barracuda sınıfı denizaltılar, Fransız Donanması envanterinde bulunan ve yaşlanan Ruby sınıfı nükleer denizaltıların yerini alacaklar. Barracuda sınıfı denizaltıların, 2060 yılına kadar envanterde kalması planlanmakta.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER