© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Greenpeace En Büyük Gemisini Emekliye Ayırdı

Çevre koruma örgütü Greenpeace, en büyük gemisi Esperanza'yı emekliye ayırdı

Dünya çapında çevre koruma ve insani yardım misyonlarının yüzü olan Greenpeace International, yirmi yıllık hizmetinin ardından Esperanza'yı emekliye ayırdı.

Greenpeace filosundaki en hızlı gemi olan Esperanza, geniş karbon ayak izi nedeniyle artık misyonuna uymadığı sonucuna varılarak emekliye ayrıldı.

Greenpeace tarafından yapılan açıklamada , “Dünya değiştikçe Greenpeace'in deniz operasyonları da değişmeli. Esperanza , diğer Greenpeace gemilerinden çok daha büyük bir karbon ayak izine sahipti ve geminin teknik özelliklerini geliştirmek için kendini adamış mürettebat, teknisyenler ve gönüllülerin sürekli çabalarına rağmen, temel biyolojisi onun çalışmasına izin vermiyor. Greenpeace, sıfır karbonlu bir gelecek vizyonuyla tutarlı olacaktır' denildi.

Esperanza , en yüksek çevre standartlarına göre geri dönüştürülmeden önce emekli olacağı İspanya, Gijón'daki son liman durağına ulaştı.

1984 yılında Polonya'nın Gdansk kentinde Sovyet Donanması için bir yangın söndürme gemisi olarak inşa edilen Esperanza ( eski adı Echo Fighter) , 2000 yılında Greenpeace tarafından satın alınmıştı.

Esperanza, 16 knot azami hızıyla Greenpeace'in filosundaki en hızlı gemiydi ve genellikle yüksek hızlı şüpheli gemileri kovalamak için kullanılıyordu. Buz sınıfı derecesi aynı zamanda Antarktika ve Kuzey Kutbu sularında çalışabilme yeteneğine sahip olduğu anlamına geliyordu.

Esperanza , balina avcılığı, nükleer taşımacılık, yasadışı balıkçılık, bilimsel araştırma ve iklim ve enerji konularında operasyonlar yürüttü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER