© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Hapag-Lloyd'dan Rekor Sipariş

Alman konteyner taşımacılığı devi Hapag Lloyd, küresel konteyner krizinin üstesinden gelmek için yaklaşık 550 milyon dolar değerinde konteyner siparişi verdi. Hapag Lloyd'un bu siparişinin, şirket tarihindeki en büyük siparişlerden biri olduğu belirtiliyor.

Hareket, ana hat güzergahlarında önemli miktarda navlun artışına neden olan ve büyük bir konteyner sıkıntısı yaşandığı bir zamanda gerçekleşti.

Şirketin, bu yıl 150.000 teu'luk konternerlerden bazılarını teslim aldığı, ancak çoğunun, önümüzdeki aylarda 2021'in sonundan önce Çinli üreticiler tarafından teslim edileceği belirtildi.

Ayrıca Hapag-Lloyd'un, büyük boyutlarda ve tehlikeli maddeler taşımak için kullanılmak üzere 8.000 teu'luk özel konteyner siparişi verdiği de söyleniliyor.

Hapag-Lloyd CEO'su Rolf Habben Jansen, ''Konteyner taşımacılığı endüstrisi şu anda benzeri görülmemiş bir talep görüyor ve bu da tüm dünyada konteyner sıkıntısına yol açmış durumda. Verilen son konteyner siparişleri ile Hapag-Lloyd mevcut durumu hafifletme çabalarına katkıda bulunuyor ve müşterilerine çok daha iyi bir hizmet sunabilecek '' değerlendirmesinde bulundu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER