© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Hapag-Lloyd'un boşluğunu doldurmaya çalışıyor

ONE ve Yang Ming Hapag-Lloyd'un boşluğunu doldurmaya çabalarken, hem Hamburg hem de Kopenhag'dan gelen mesaj "güvenilirliktir" oldu

Yeni hat ortakları Hapag-Lloyd ve Maersk, bazı Asyalı taşıyıcıları sersemleten bir hat evliliği olan  Gemini İşbirliği'ni kurma konusundaki misyon önceliklerini açıklamaya çalışırken, dün hem Hamburg hem de Kopenhag'dan gelen mesaj "güvenilirliktir" mesajıydı .

Gelecek yılın Şubat ayından itibaren ana doğu-batı ticaretinde Maersk ile ortaklık yapmayı kabul eden Hapag-Lloyd, mevcut grubu THE Alliance ile bugünkü mevcut ittifak yapısını bir anda parçaladı ve kendisini birdenbire küçük bir küresel varlığa sahip buldu. 

Maersk'in Mediterranean Shipping Co (MSC) ile olan mevcut ortaklığı 2M'nin bir yıl içinde sona ermesi bekleniyor ve Danimarkalı gemi, kapasite boşluklarını kapatmak için aktif olarak bir ortak arıyor.

Hapag-Lloyd ile Gemini İşbirliği olarak adlandırılan işbirliğinin gelecek yılın Şubat ayından itibaren kurulmasıyla, Alman taşıyıcının şu anda ikamet ettiği THE Alliance üyeleri, en büyük taşıyıcının çıkışını görecek.

THE Alliance 2016 yılında kuruldu. Bugünkü üyeleri Hapag-Lloyd, HMM, Ocean Network Express (ONE) ve Yang Ming'den oluşuyor. THE Alliance, 2M ve üyeleri CMA CGM, Evergreen ve COSCO'dan oluşan Ocean Alliance ile birlikte üç küresel gemi ittifakından biridir.

Gemini ortakları, tarife güvenilirliğini %90'a kadar elde etme niyetlerini kamuoyuna açıkladılar; bu, iki Avrupalı ​​geminin rakiplerinden önemli bir fark yaratacağına inanıyor. 

Hapag-Lloyd CEO'su Rolf Habben Jansen, Alman taşıyıcının THE Alliance'tan ayrılmaya karar vermesinin nedenlerinden birinin güvenilirlik konusunda kaydedilen "yetersiz ilerleme" olduğunu söyledi.

Jansen, "Bu, program güvenilirliğini bir sonraki seviyeye taşımakla ilgili" dedi ve ekledi: "Sürdürülebilirliğin yanı sıra kalite ve müşteri memnuniyeti konusunda da daha fazlasını yapmamız gerektiğini fark ettik."

Maersk genel başkan yardımcısı Johan Sigsgaard, dün ayrı bir medya brifinginde gazetecilere şunları söyledi: " Güvenilirliğin müşteriler için güçlü bir sıkıntı noktası olduğundan çok eminiz."

Sigsgaard, Hapag-Lloyd ile ilk dört yıllık bir süre için geçerli olacak yeni anlaşmanın, bir ittifak ortağının hizmet kalitesi söz konusu olduğunda anlaşmanın kendi payına düşen kısmını yerine getirememesi durumunda "mali sonuçları" olan bir sözleşmeye sahip olduğunu açıkladı. 

Hapag-Lloyd ve Maersk arasındaki yeni işbirliği, toplam kapasitesi 3,4 milyon teu olan yaklaşık 290 gemiden oluşan bir filo havuzundan oluşacak; Maersk %60'ını, Hapag-Lloyd ise %40'ını konuşlandıracak.

İşbirliği, yedi ticareti kapsayan 26 ana hat hizmetinden oluşacak: Asya / ABD batı kıyısı, Asya / ABD doğu kıyısı, Asya / Orta Doğu, Asya / Akdeniz, Asya / Kuzey Avrupa, Orta Doğu – Hindistan / Avrupa ve transatlantik.

Liner analitiği firması eeSea'nin kurucusu Simon Sundboell, LinkedIn aracılığıyla yaptığı yorumda, Alliance'ın en büyük üyesi Hapag-Lloyd olmadan hayatta kalamayacağını savundu. 

Birleşik Krallık danışmanları Drewry'nin konteyner araştırmaları kıdemli yöneticisi Simon Heaney, "Bu, açık ara kalan en küçük grup olacak olan THE Alliance teklifinde büyük bir boşluk bırakıyor" yorumunu yaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER