© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Hindistan, Çin'e Rakip Olmak için Konteyner Üretimine Giriyor

Hindistan, konteyner imalat sektörüne yatırım yapmaya hazırlanıyor.

2020'nin ikinci yarısında 'konteyner kıtlığı' ticareti ciddi şekilde aksattı. Hintli nakliyeciler de, tıpkı Avrupalı, Avustralyalı ve ABD'li meslektaşları gibi, navlun oranlarının aşırı seviyelerde artmasıyla krizin sıcaklığını hissetmeye başladı.

Hindistan hükümeti bu yüzden konteyner sorununun temel nedenini ele almaya yöneldi. Ülke, birincil amacı ihracatını artırmak olan konteyner imalat sektörüne yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Karar, ana nakliye hatlarında devam eden konteyner sıkıntısı nedeniyle hızlandı ve nakliye maliyetlerinde yaygın bir artışa neden oldu.

Hindistan İhracat Örgütü Federasyonu genel müdürü Ajay Sahai, "Özellikle bir yandan ihracatı artırmaya ve diğer yandan ithalatı azaltmaya odaklandığımız için konteyner sorunu en erken halletmemiz gereken bir sorun" dedi.

Konteyner imalatının ekonomik fizibilitesini incelemek için Hindistan Limanlar, Denizcilik ve Su Yolları Bakanlığı, Hindistan'ın Gujarat eyaletindeki Bhavnagar'da bir komite kurdu.

Hindistan Demiryolu Bakanı Piyush Goyal, "Konteyner imalatında çok daha büyük bir oyun oynamayı arzuluyoruz.'' dedi.

Hindistan hükümetinin kendi kendine yetme çabasının artmasının bir başka nedeni de Hindistan ile Çin arasında artan sürtüşmedir.

Çin, küresel konteyner imalat pazarının şaşırtıcı bir şekilde yüzde 95'ini oluşturuyor. Değişen jeopolitik sınırlar göz önüne alındığında, Hindistan, Hintli ihracatçıların baskı altında hissetmemesi için güçlü bir konteyner arzı istiyor. Hindistan bir noktada konteyner tedarikinde kendine güvenirse, konteynerleri de ihraç edebilir. Ancak 'dünyanın fabrikası' olmanın Çin'e sağladığı avantajlar şüphesiz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER