© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Hindistan kendi P&I Kulübünü kuracak

Hindistan Hükümeti, ulusal bir gemi sahiplerinin ortak sigorta kulübü (P&I Kulübü) oluşturmayı planlıyor. kulübün hizmetleri başlangıçta iç pazara yönelik olacak, daha sonra Hindistan'ın yaptırımları atlatmasını sağlayacak uluslararası pazara da girilmesi planlanıyor.

Hindistan P&I Kulübü, ulusal hükümetin desteği beklentisiyle, üye armatörlerinin katkılarına dayalı olarak düzenli bir karşılıklı sigorta kulübü olarak faaliyet gösterecek. New India Assurance ve GIC Re gibi halihazırda Hindistan'da faaliyet gösteren sigorta şirketleri böyle bir kulübün kurulmasına yardımcı olabilir. İlk aşamanın Hintli armatörlerin yabancı sigorta şirketlerine olan bağımlılığını azaltması ve potansiyel olarak maliyetleri düşürmesi bekleniyor.

Hindistan'ın Rus petrolünü uygun fiyata satın alması nedeniyle, armatörlerin yanı sıra böyle bir kulübün oluşturulması, Hindistan petrol rafinerilerine ve bir bütün olarak ülke ekonomisine faydalı olacaktır. Yayında, "Hindistan'ın ikinci büyük petrol rafinerisi Nayara Energy Limited'in yarısı Rus şirketi Rosneft'e ait ve yalnızca Rus petrolüyle çalışıyor" diye yazıyor.

“Batılı yaptırımlar Hindistan'ın Rusya ile ticaret yapmasını engelledi. 2022 yılında faaliyete geçen Hintli tanker operatörü Gatik Ship Management, başlangıçta Rusya ile ticarette başarılı oldu. O dönemde büyük yabancı sigorta şirketleri kendisine hizmet veriyordu, ancak yaptırımlara uymama olasılığına ilişkin bilgiler nedeniyle Gatik Gemi İşletmeciliği ile çalışmayı reddetti. İşletmeci, sigorta koşullarındaki değişiklikler ve diğer nedenleri gerekçe göstererek filosunun tamamını (60 gemi) satmak zorunda kaldı," diye açıklıyor Maritime Executive.

Ekim 2023'te Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, ulusal bir P&I kulübünün ülkenin uluslararası yaptırımlara ve baskılara karşı savunmasızlığını azaltacağını ve denizcilik operasyonlarında stratejik esneklik sağlayacağını söylemişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER