© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Hİndİstan, rusya'ya 24 gemİ İnşa edecek

Bu anlaşma, dünyanın en büyük iç su kütlesi olan Hazar Denizi üzerinden deniz ticaretini geliştirmeyi amaçlıyor.

Hindistan, denizcilik işbirliği bağlarını güçlendirmek amacıyla önümüzdeki üç yıl içinde Rusya için 24 kargo gemisi inşa edecek. Hazar Uluslararası Entegrasyon Kulübü 'Kuzey-Güney' başkanı Dmitry Dubovik, aynı konuyla ilgili bir anlaşmanın Perşembe günü Rusya'nın Astrahan kentinde resmileştirilmesinin beklendiğini belirtti.

Bu anlaşma, dünyanın en büyük iç su kütlesi olan Hazar Denizi üzerinden deniz ticaretini geliştirmeyi amaçlıyor. Bu anlaşmanın imzalanması, Hindistan'ın gemi inşa yeteneklerinin ve ülkenin Rusya ile bağları güçlendirme konusundaki kararlılığının bir kanıtıdır.

İlk dört geminin inşasına 2024 yılının 1. çeyreğinde Goa'daki bir tersanede başlanacak. Kimyasal tankerler, konteyner gemileri ve dökme yük gemileri olmak üzere üç tür gemi inşa edilecek. Raporlara göre 24 geminin tamamı 2027'den önce Moskova'ya teslim edilecek.

Ayrıca Hazar Denizi, küresel denizcilikte pek dikkate alınmasa da, denizcilik faaliyetlerinde artışa tanık oldu. Asya ile Avrupa arasında yer alan ve Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan, İran ve Kazakistan ile komşu olan Hazar Denizi, Rusya'nın revize edilen ticaret yolları için önemli bir su kaynağı haline geldi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER