© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Hindistan'ın 82 Milyar Dolarlık Liman Altyapı Planı

Hindistan hükümeti, ülkenin limanlarına yatırım için 82 milyar dolarlık uzun vadeli bir plan açıkladı.

Hindistan Denizcilik Zirvesi'nde konuşan Başbakan Narendra Modi, deniz ticaretini iyileştirmek için önemli projelerden bahsetti.

Modi, 2035'e kadar uygulanacak SagarMala projesi kapsamında 82 milyar dolara mal olan 574 proje belirlendiğini söyledi. Modi, yabancı yatırımcılar için olasılıkları işaret ederek, Hindistan limanlar bakanlığının yaklaşık 400 farklı proje için 30 milyar dolarlık ek yatırım fırsatı belirlediğini de söyledi.

Modi, ''Liman sektöründe özel yatırımı teşvik edeceğiz.. Limanlarımıza yatırım yapın. İnsanlarımıza yatırım yapın. Tercih ettiğiniz ticaret destinasyonu Hindistan olsun. Hindistan limanları ticaret için bir çağrı limanınız olsun" dedi.

Modi, yatırım planlarının 2030 yılına kadar Hindistan limanlarının enerji ihtiyacının yarısından fazlasını sağlamak için yenilenebilir enerji geliştirmeyi içerdiğini söyledi.

Modi ayrıca hükümetin iç su yolu taşımacılığına yaptığı yatırımların altını çizerek, iç su taşımacılığını artırmaya devam etmeyi planladıklarını da belirtti. "Bizimki daha önce hiç görülmemiş bir şekilde su yollarına yatırım yapan bir hükümet ve 2030 yılına kadar 23 su yolunu işletmeyi hedefliyoruz." dedi.

Hindistan hükümetinin denizcilik hedefleri, Hint endüstrisi için önemli bir geri dönüştürülmüş çelik kaynağı olan gemilerin hurdaya çıkarılmasına kadar uzanıyor. Hindistan Liman, Denizcilik Bakanı Mansukh Mandaviya, ülkenin gemi geri dönüşüm pazarındaki payını bugün yaklaşık yüzde 30'dan yüzde 50'ye çıkarma planlarının altını çizdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER