© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Hızlı Katamaran İçin mutabakat

Avustralyalı gemi yapımcısı Austal ve İsveçli feribot hattı Gotlandsbolaget, 'Gotland Horizon X' katamaran konsepti için bir inşaat sözleşmesi geliştirmek üzere bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

'Gotland Horizon X', İsveç ana karası ile Gotland adası arasında 1.450'ye kadar yolcu, kargo ve araç taşımak için gaz türbinlerini kombine çevrimde kullanacak, yüksek hızlı bir alüminyum katamarandır.

Mutabakat Zaptı ve önerilen inşaat sözleşmesi hükümleri uyarınca, yüksek hızlı katamaran Austal tarafından tasarlanacak ve Austal Filipinler tersanesinde inşa edilecek.

Austal CEO'su Paddy Gregg Mutabakat Zaptı'nı duyururken şunları söyledi: "Austal, yalnızca şirket tarafından geliştirilen en büyük, en uzun ve teknolojik açıdan en gelişmiş feribot tasarımı olmakla kalmayıp, aynı zamanda Gotlandsbolaget'in iklim açısından nötr olmasını sağlayan bir katamaran sunmaya hazır. emisyon hedefleri.

“'Gotland Horizon X', çok yakıtlı ve hidrojen kapasiteli kombine çevrim enerji santrali ve sınıfında lider, verimli gövde tasarımıyla ticari feribot yeteneklerini yeniden tanımlayacak inanılmaz derecede heyecan verici bir proje; ticari feribotların karbonsuzlaştırılmasına geçişe öncülük ediyor.”

Paddy Gregg şunları ekledi: "Bu Mutabakat Anlaşması, Gotlandsbolaget'e iklim açısından nötr emisyon hedeflerini karşılayan yüksek hızlı bir katamaran sunma taahhüdümüzü daha da güçlendirirken aynı zamanda yolcular için olağanüstü bir müşteri deneyimi sağlıyor."  

Gotlandbolaget'in genel müdürü Håkan Johansson şunları kaydetti: "Gotland Tech Development'taki ekibimizin Austal ile işbirliği içinde yaptığı gelişmeler sayesinde, artık daha büyük yolcu ve kargo gemilerinden oluşan mevcut filomuzu yüksek hızlı bir katamaranla destekleme konusunda ilerleyebiliriz. .”

“Gotland ile (İsveç) anakarası arasındaki feribot güzergahını işletme sorumluluğunu sürdürmek için cazip ve kazanan bir ihale hazırlamak için özenle çalışıyoruz. Yüksek hızlı bir katamaranın trafiği önemli ölçüde artırabileceğine inanıyoruz” diye ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER