© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Husilerin Gemilere Saldırma Tehdidi Ortasında İran Savaş Gemisi Harekete Geçti

İran devlet medyasının bildirdiğine göre, bir İran savaş gemisi okyanus sularında bir göreve çıktı.

 İran devlet medyasının bildirdiğine göre, Husi isyancıların bölgeden geçen gemilere yönelik saldırılarını yenileyebilecekleri yönündeki uyarısının ardından bir İran savaş gemisi okyanus sularında göreve başladı. 

Yarı resmi Fars haber ajansının kesin yerini belirtmeden bildirdiğine göre, İslam Devrim Muhafızları tarafından işletilen uçak gemisi Shahid Mahdavi güney yarımküre sularına ulaştı.

Fars, 240 metre uzunluğundaki (787 metrelik) geminin, niteliği açıklanmayan bir görevde olduğunu söyledi ve yolculuğunu, bir İran firkateyninin ekvatorun altındaki ilk girişimini işaret eden bir kilometre taşı olarak nitelendirdi.

Bu gelişme,  Yemen'deki İran destekli Husilerin, İsrail'in Gazze'de devam eden harekâtına karşı açık bir hamle olarak Doğu Akdeniz'deki gemileri hedef alabilecekleri yönündeki uyarısının hemen ardından geldi. Şubat ayında İran, Husilerin bölgedeki ticari gemilere yönelik saldırıları üzerine Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ne gönderdiği filoyu geri çağırmıştı.

Devrim Muhafızları bu yılın başlarında bir deniz tatbikatı sırasında uçak gemisinden uzun menzilli balistik füzeler ateşledi. Fars'a göre gemi, gelişmiş radar ve hava savunma sistemleriyle donatıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER