© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

ICS'den Denizciler için Aşı Önceliği Çağrısı

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS), hükümetlere, denizcilerin 2020'de karşılaştıkları zorlukların tekrarlanmasını önlemek için çağrıda bulundu ve aşı sıralamasında öncelik verilmesini istedi.

Uluslararası Deniz Ticaret Odası, hükümetlere, denizcilerin 2020'de karşılaştıkları zorlukların tekrarlanmasını önlemek için çağrıda bulundu ve aşı sıralamasında öncelik verilmesini istedi.

ICS, pandemi döneminde denizcilerin küresel tedarik zincirinde oynadıkları hayati rolün önemi üzerinde durarak, aşı sıralamasında denizcilere öncelik verilmesini istedi.

ICS Genel Sekreteri Guy Platten, "Aşının ve sağlık ürünlerinin dünyanın her yerine nakledilmesinden sorumlu olanların aşılanmasının öncelikli olmasında fayda var" diyor. “Hükümetler denizcileri kilit işçiler olarak sınıflandırmalı ve onlara aşıya öncelikli erişim sağlamalıdır. Küresel ticareti sürdürmek istiyorsak, denizciler aşı kuyruğunun arkasına yerleştirilmemelidir.'' açıklamasında bulundu.

ICS, ayrıca hükümetlere denizcilerin virüse denizde yakalandıklarını hatırlatarak, gemi güvenliği, mürettebat yorgunluğu ve sağlık hizmetlerine erişim konusundaki endişeleri üzerinde duruyor. ICS, hükümetlerin desteğini istiyor ve denizcilerin kilit işçiler olarak tanınmasını ve aşı konusunda öncelik verilmez ise denizcilerin durumunun daha da kötüye gideceğinden endişe duyuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER