© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

İki gemisini Türk Alıcıya sattı

Aspo Grup'un iştiraki ESL Shipping, supramax sınıfı iki gemisini, Türk nakliye ve lojistik şirketi HGF Denizcilik Limited Şirketine sattı

Arkadia ve Kumpula gemilerinin satışı, Aspo'nun ESL Shipping'in düşük karbonlu büyüme stratejisini desteklemek ve hızlandırmak amacıyla Nisan 2023'te duyurduğu programın bir parçası. 

Gemilerin tesliminin Nisan ve Mayıs 2024'te gerçekleşmesi bekleniyor ve satış bedelinin tamamı peşin olarak ödenecek 37,1 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

Supramax gemilerin satışının ardından ESL Shipping, kullanışlı ve koster gemilere odaklanmaya ve mevcut ve gelecekteki müşteri tabanıyla ortaklık stratejisini daha da geliştirmeye devam edecek.

Aspo Group'un CEO'su ve ESL Shipping'in yönetim kurulu başkanı Rolf Jansson şunları söyledi: “İki Supramax gemisinin satışı, ESL Shipping'in düşük karbon stratejisiyle uyumlu. Bu aynı zamanda ESL Shipping'in kar üretimini istikrara kavuşturuyor ve Aspo ile ESL Shipping'in gelecekteki stratejik büyüme çabaları için sermayeyi serbest bırakıyor."

56.000 dwt'luk iki adet 1A buzla güçlendirilmiş supramax gemi ilk olarak 2012'de teslim alındı.

Gemilerin uzunluğu 197 metre olup, tam kargo ile maksimum su çekimi 13,0 metredir. Hem m/s Arkadia hem de m/s Kumpula Finlandiya bayrağı altında yelken açtı.

ESL Shipping Genel Müdürü Mikki Koskinen şunları kaydetti: “Supramax gemilerimizin Baltık Denizi ve Kuzey Kutbu'ndaki geleneksel pazarları önemli ölçüde değiştiğinden, şimdi bu gemileri satmanın tam zamanı.

"Satış, yeşil nakliyeye yönelik yol haritamızı ve fosilsiz kullanışlı boyutlu gemileri pazara sunma hedefimizi destekleyecek. Satış, yeşil geçişi hızlandırmak için daha da fazla kaynak tahsis etmemizi sağlıyor."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER