© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

İlk Özel Eğitim Gemisini Teslim Aldı

Güney Kore Savunma Edinme Programı İdaresi (DAPA) tarafından yapılan bir duyuruya göre, Kore Cumhuriyeti Donanması (RoKN) ilk özel eğitim gemisini teslim aldı.

2018’in Kasım ayında Hyundai Heavy Industries’in (HHI) Ulsan Tersanesi’nde inşası başlatılan Hansando adlı 142 m uzunluğundaki geminin, 2021 yılının başlarında hizmete girmesi ve Güney Gyeongsang eyaletindeki Jinhae Deniz Üssü’nde görev yapması beklenmektedir.

Güney Kore Savunma Edinme Programı İdaresi’ne (DAPA) göre, Kore Cumhuriyeti Donanmasının ilk özel eğitim gemisi, Deneysel Eğitim Gemisi (ATX) Programı kapsamında inşa edilen, 4.500 tonluk standart bir deplasmana sahip. Stealth tasarıma sahip gemi, 120 kişilik bir mürettebata ve 300’den fazla stajyeri barındıracak kadar alana sahip olacak. Hansando (ATH-81), Kore deniz tarihinde eğitim ve öğretim amacıyla inşa edilen ilk gemidir. Hansando (ATH-81), 4500t sınıfı toplam 142 m uzunluğunda, 24 knot maksimum hıza (44 km/s), 18 knot seyir hızına ulaşabilmekte ve 7000 milden (12.000 km’den fazla) menzile sahiptir. Verilen görevleri yerine getirmek için 76 mm baştopu, 40 mm silah kuleleri ve dikey fırlatma lançeri (VLS) ile donatılmıştır. Gemi ayrıca dekoy rampaları, torpido rampaları ve elektronik harp sistemleri (ECM/ESM) ve bir sonar ile donatılmıştır.

Hansando özel eğitim gemisi, fırkateynler ve muhripler de dahil olmak üzere çeşitli Kore Cumhuriyeti Donanması (RoKN) gemilerindeki operasyonların yanı sıra savaş durumlarını simüle edebilen bilgisayar tabanlı bir eğitim sistemine sahiptir.

Hansando (ATH-81), ayrıca üç derslik ve konferans salonuna sahiptir ve şişme botları denize indirmek için çift kıç rampası ve iki orta büyüklükteki helikopteri barındırabilen bir hangar ile donatılmıştır. Ayrıca bir revir, kritik durumdaki hastalarla müdahale operasyonları için üç ameliyathane ve gemide bulaşıcı hastalıklar ile mücadele edebilmek için bir adet negatif basınç odası bulunmaktadır. Aynı zamanda, afet yardım görevleri ve denizde tıbbi yardım görevlerini yerine getirme kapasitesine sahiptir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER