© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

ilk TRAnsverse römorkörü Sanmar'dan

Svitzer'in ilk yeni nesil çok amaçlı römorkörü Türkiye'de Sanmar Tersanesi Tuzla'da denize indirildi. Ali Gürün , "Römorkörü teslim etmek ve TRAnsverse tasarımının performansını karşılaştırmak ve Tractor Azimuth ve Tractor Voith tasarım römorkörleri ile öğrenmek için gerçekten sabırsızlanıyoruz" dedi.

Yeni römorkörün denize indirilme töreni Türkiye'deki "Sanmar " tersanesinde gerçekleştirildi.

"Seanews.az", çok amaçlı römorkörlerin son nesli olarak tanıtılan geminin "Svitzer" firması için inşa edildiğini bildirdi.

Geminin uzunluğu 25,8 metre, genişliği 12,0 metre, yüksekliği 4,5 metre, maksimum draftı 6,3 metredir. "Enine Römorkör" serisindeki gemi, yüksek manevra kabiliyeti ile karakterize edilir ve gemileri her yöne çekebilir ve itebilir.

"Transverse" römorkör projesi, Kanada tasarım bürosu "Robert Allan Ltd" tarafından "Switzer" römorkör şirketinin gereksinimlerine uygun olarak "Sanmar" Tersanesi uzmanlarının katılımıyla geliştirildi.

İki ana motor Tier-3 emisyon standartlarını karşılıyor. Kancaya uygulanan çekme kuvveti 60 tondur. Kadrosu altı kişiden oluşuyor.

Danimarkalı Maersk grubunun bir parçası olan Svitzer (1833'te kuruldu), dünya çapında faaliyet gösteren lider bir uluslararası römorkör şirketidir. Filosunda 430'dan fazla gemi bulunmaktadır.

Türk gemi inşa şirketi "Sanmar Tersanesi" (Tuzla'da bulunmaktadır) 40 yıldır römorkör yapımında uzmanlaşmıştı. Bugün uluslararası römorkör filosu operatörleri bu şirket tarafından inşa edilen 170'den fazla gemiyi kullanıyor.

Sanmar Tersaneleri Başkanı Ali Gürün , "Römorkörü teslim etmek ve TRAnsverse tasarımının performansını karşılaştırmak ve Tractor Azimuth ve Tractor Voith tasarım römorkörleri ile öğrenmek için gerçekten sabırsızlanıyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER