© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

İMEAK DTO Başkanlığına Yeniden Aday Olduğunu Açıkladı

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, DTO seçimlerinde yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, önümüzdeki ay yapılması planlanan DTO seçimlerinde yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Oda Seçimleri

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’nun 84. Maddesine göre, oda seçimlerinin 4 yılda bir, 1 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında Oda Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek bir tarihte yapıldığını belirten Tamer Kıran, Yönetim Kurulunun, 18 Ağustos 2022 Perşembe günü yaptığı, 186 No’lu toplantısında, seçim tarihi olarak Ekim sonu Kasım başı arasında bir tarih belirlenmesi yönünde mutabakata vardığını söyledi.

Tamer Kıran, seçimin yapılacağı mekan tespiti için çalışmalarını sürdüğünü, bu mekanın uygunluğuna ve İlçe Seçim Kurulu’nun teyidiyle resmiyet kazanmasına müteakip kamuoyuna gerekli bilgilendirmenin yapılacağını kaydetti.

Deniz Ticaret Odası’nda 1999 yılında Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olarak başladığı hizmet hayatına, 2005 yılında yapılan seçimde Yönetim Kurulu Asıl Üyesi ve son olarak Odamızın saygıdeğer üyelerinin teveccühüyle 2018 yılı Nisan ayından itibaren Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam ettiğini belirten Tamer Kıran, tam 23 yıldır bu odanın çatısı altında tam manasıyla adanmışlıkla sektöre hizmet etmeye çalıştığını söyledi. 

Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde kendisiyle yola çıkıp, birlikte yürüyen, her daim yanında olan arkadaşlarıyla birlikte kimseyi dışlamadan, varsa kırık kalpleri tamir ederek faaliyetlerini yürütmeye gayret ettiklerini belirten Tamer Kıran, “Bu güzide kurumun çatısı altında birleşen her üyemizin hangi konuda ne sıkıntısı, ne talebi varsa onun gereğini yerine getirmenin yollarını aradık. Özel hayatımız ve ailemizden esirgediğimiz zamanı ve tüm imkanlarımızı dertlere deva olmak için seve seve harcadık.” diye konuştu.

Üstesinden gelmekte zorlandıkları hatta gelemedikleri konular da olduğunu belirten Tamer Kıran, şöyle devam etti:

“2020 yılı başından itibaren dünyanın yüz yılda bir yaşadığı bir pandemiyi birlikte yaşadık. Daha önce hiç görülmemiş zorluklara birlikte göğüs germeye çalıştık, çok yoğun bir mesai yürüttük. Sokağa çıkmanın yasak olduğu günlerde bile üyelerimizden gelen sorunları ve çözüm önerilerini ilgili kurum ve kuruluşlara ilettik, bunların takipçisi olduk ama asla yılmadan ve yorulmadan hep daha iyiye ve daha güzele ulaşmanın gayreti içinde olduk. Hep birlikte sektörümüzü hak ettiği seviyeye yükseltmenin peşinden koştuk. Tüm amacımız bir yandan üyelerimizin dertlerine derman ararken, diğer yandan iş, aş üretecek imkanlar sağlamaya çalışarak, sektörümüzün ülkemizin refahına verdiği katkıyı yükseltmek oldu. Şöyle bir baktığımda, hamdolsun başarılarla dolu bir görev dönemi geçirmenin, bugün parlak bir karneyle göğsümü gere gere huzurunuzda yer almanın haklı gururunu yaşıyorum.”

“Yönetim Kurulu Başkanlığı İçin Tekrar Adayım”

Tamer Kıran konuşmasında, görev süreleri boyunca Oda’nın bütçesinden, Piri Reis Üniversitesi’nde yapılan çalışmalara ve yeni satın alınan Şube Hizmet binalarına kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Her zaman ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ anlayışıyla hareket ederken, sizlerin teveccühüne ve güvenine layık olmak, bu görevi layıkıyla yerine getirmek benim hep önceliğim oldu.” diyen Tamer Kıran, “Geldiğimiz noktada, yaptığımız çalışmaların çok kıymetli üyelerimiz tarafından takdirle karşılandığını müşahede etmenin gurur ve memnuniyetini duyuyorum. Neticede, önümüzdeki dönem de göreve devam etmem için üyelerimizin büyük bir çoğunluğundan gelen destekleri de dikkate alarak, Yönetim Kurulu Başkanlığı için tekrar aday olduğumu yüksek huzurlarınızda açıklıyorum. Birlikte yürünecek daha çok yolumuz, bu sektörü büyütecek daha çok hedefimiz var.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

HABER GÖNDER

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER