© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim: Mürettebat Değişikliği Krizi Büyüyebilir

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, COVID-19 kısıtlamalarının neden olduğu mürettebat değişikliği krizi hakkında, sayılarda bir miktar iyileşme olsada sorunun hala devam ettiğini söyledi.

Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Kitack Lim yaptığı açıklamada, sektör analizine göre , sözleşmelerini bitirdikten sonra ülkelerine geri gönderilmesi gereken denizci sayısının Eylül 2020'de 400.000'den Mart 2021 itibariyle yaklaşık 200.000'e düştüğünü söyledi.

'Daha da önemlisi, aşılama ile ilgili sorunların çözülmesi gerekiyor'

Ancak krizin hala devam ettiğini vurgulayan Lim, hükümetlerin COVID-19 aşılama programlarında denizcilere öncelik vermelerini söyledi ve aşılama ile ilgili sorunların çözülmemesi durumunda ise bu sayının tekrar artabileceğini de belirtti.

Lim ayrıca, şu ana kadar 60'tan az ülkenin denizcileri 'kilit çalışanlar' olarak tanınması çağrısına kulak verildiğini söyledi. Bu krizi çözmek ve denizcilere adil davranılmasını sağlamak için daha fazla ülkeyi bunu yapmaya çağırdı.

Lim: ''Hükümetler, aynı zamanda, kendi ülkelerinden uzakta uzun süre geçiren denizcilerin aşılanmasının getirdiği zorlukları da belirlemeli ve bunlara hazırlanmalıdır. Aşı sertifikasyonu konusunda ilgili protokolleri ve rehberliği geliştirmek için birlikte çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Ulusal aşı protokollerinin yarattığı seyahat önündeki herhangi bir engel, zaten zor olan ekip değiştirme durumunu daha da karmaşık hale getirebileceğinden, bu özellikle önemlidir. Tüm dünya için zorlu olan bu salgından geçen yolculuğumuzda, birçok denizcinin ticaretin akışını sürdürmek için çalıştıklarını ve yoğun zorluklara göğüs gerdiklerinin farkındayım. Bunun için denizcilere yürekten teşekkür ediyorum'' dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER