© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

IMO Gündemi: Konteyner Kaybı

2020 yılı sonları ve bu yılın başlarında, Batı Pasifik'teki bazı olaylarda yaklaşık 3.500 konteynerin kaybolduğu bildirildi. Denizcilik endüstrisi, yıllardır kaybolan konteynerlerdeki en büyük artışı görüyor.

Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) Deniz Emniyeti Komitesi (MSC) 103. dönem toplantıları çevrimiçi olarak devam ediyor. Gündemdeki en önemli konulardan biri ise, denizde kaybolan konteynerler.

Denizcilik endüstrisi, yıllardır kaybolan konteynerlerdeki en büyük artışı görüyor. Her yıl ortalama 1400 konteyner denizde kaybolmakta. Ne yazık ki, Aralık 2020'den bu yana, en yoğun trafiğin ve en kötü hava şartlarının yaşandığı bir bölge olan Pasifik Okyanusu'nda dört büyük olay meydana geldi. Bu dört büyük olay da, toplamda yaklaşık 3.500 konteynerin kaybolmasına neden oldu.

Deniz Emniyeti Komitesi (MSC) 103 sırasında IMO, bu tür konteynerlerin konumlandırılmasını, izlenmesini ve kurtarılmasını geliştirebilecek denizde kaybolan konteynerlerin tespiti ve zorunlu raporlanması ile ilgili önlemlerin dikkate alınacağını belirtti.

BIMCO ise konteynerler denize düştüğünde zorunlu raporlama sisteminin bir ön koşul olduğunun, bununla birlikte ilk etapta onları kaybetmekten kaçınmanın da aynı derecede önemli olduğunu vurguladı. Mevcut filo ile konteyner taşımacılığının güvenliğini sağlamak ve güvenli operasyon için gerekli olan teknik anlayışı sağlamanın önemli olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER