© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

IMO ve ILO'nun Yeni Tavsiyeleri Yayımlandı

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), denizcilerin taciz ve şiddetten korunmasına yönelik tavsiyeler yayınladı.

Bu liste, ILO Şiddet ve Taciz Sözleşmesi, 2019 (No. 190) doğrultusunda ILO Denizcilik Çalışma Sözleşmesi, 2006 (MLC, 2006), denizciler için yeni IMO zorunlu eğitimi ve armatörler için IMO rehberliğinde yapılan değişiklikleri içermektedir.

Gelişme, 27-29 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Londra, Birleşik Krallık'taki IMO Genel Merkezinde düzenlenen Ortak ILO/IMO Üçlü Çalışma Grubu (JTWG) toplantısında geldi. Toplantıya çeşitli hükümetlerden temsilciler, denizciler ve armatörler katıldı.

IMO ve ILO ayrıca denizcilik sektöründe cinsel taciz, cinsel saldırı ve zorbalıkla mücadele için bir bilinçlendirme kampanyası başlatacak.

IMO Genel Sekreteri Arsenio Dominguez, Londra'daki oturumu, kuruluşların gemilerde güvenli ve saygılı bir çalışma ortamı yaratmaya kararlı olduklarını, bunun sadece ahlaki değil aynı zamanda endüstrinin büyümesi için pratik bir gereklilik olduğunu söyleyerek açtı.

ILO Genel Direktörü Gilbert F. Houngbo, şiddete ve her türlü tacize karşı korumayı güçlendirecek, denizcilerin insana yakışır çalışma hakkını güvence altına alacak tavsiye ve değişiklikleri memnuniyetle karşıladı.

Üye devletlere, gemi sahipleri örgütlerine ve denizcilere, Nisan 2025'te görüşülecek olan LML 2006'ya yönelik değişiklik tekliflerini sunmaları için 10 Eylül 2024'e kadar süre verildi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER