© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

IMO'nun yeni genel sekreteri

Dominguez Velasco, ilk dört yıllık dönem için Kitack Lim'den görevi devralacak ve IMO'nun onuncu genel sekreteri olacak.

Arsenio Dominguez Velasco, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) bir sonraki genel sekreteri olarak onaylandı ve bu haftaki IMO Toplantısına katılanlar, tam olarak bir ay sonra bu görevi üstlenecek olan Panamalıyı onayladılar. 

Dominguez Velasco, ilk dört yıllık dönem için Kitack Lim'den görevi devralacak ve IMO'nun onuncu genel sekreteri olacak. 

Toplantıya hitaben Dominguez Velasco şunları söyledi: "Halihazırda önemli ve etkili bir organizasyonu alarak, gündeminin tamamını yerine getirmede başarılı olacak bir kurum haline gelmek için seleflerimin yaptığı harika çalışmaları temel alma konusunda tam kararlılığım var. güvenlikten karbonsuzlaştırmaya, dijitalleşmeden insan unsuruna kadar.”

Dominguez Velasco, yıl sonuna kadar IMO Sekreterliği Deniz Çevresi Bölümü direktörlüğü görevine devam edecek.

Panamalı, denizciliğin dünyanın dört bir yanından birçok kuruluştan yağan göz korkutucu kurallar dizisiyle karşı karşıya olduğu bir dönemde, Londra'daki BM kuruluşunun görevini devralıyor

Bugün IMO Meclisi, IMO Konseyine hangi ülkelerin başkanlık edeceğini oylayacak ve Splash'a dünyanın en büyük gemi siciline ev sahipliği yapan Liberya'nın Kategori A üyesi olarak Rusya'nın yerini alma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen kaynaklar olacak.

Bu haftanın başında Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky video bağlantısı aracılığıyla meclise hitap ederek üyeleri Rusya'ya oy vermemeye teşvik etti. 

Zelensky, "Rusya'nın ne Uluslararası Denizcilik Örgütü'nde ne de yönetim organlarında yeri var, çünkü son yıllarda hiç kimse serbest denizciliğe Rusya kadar zarar vermedi" dedi. 

IMO Meclisi tüm üye devletlerden oluşur ve her iki yılda bir IMO'nun Londra'daki merkezinde, yaklaşan çalışma programlarını ve bütçeleri belirlemek ve IMO Konseyini seçmek için toplanır. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER