© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

IMO'ya Yeşİl yakıtlara geçelİm çağrısı

MSC, Maersk, CMA CGM, Hapag-Lloyd ve Wallenius Wilhelmsen, IMO'ya yalnızca fosil enerjiyle çalışan yeni inşaların bitiş tarihi için çağrıda bulundu

Önde gelen küresel denizcilik şirketlerinin CEO'ları MSC, Maersk, CMA CGM, Hapag-Lloyd ve Wallenius Wilhelmsen, Cuma günü COP 28'de, yalnızca fosil enerjiyle çalışan yeni inşalar için bir bitiş tarihi çağrısında bulunan ve Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) çağrıda bulunarak ortak bir bildiri yayınladılar. Amaç yeşil yakıtlara geçişi hızlandıracak düzenleyici koşulları oluşturmak.

Beş CEO, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da desteklediği ortak açıklamada, IMO'nun bu yıl belirlediği yeni hedeflere ulaşmanın tek gerçekçi yolunun fosil yakıtlardan yeşil yakıtlara geniş ölçekte ve hızda geçiş yapmak olduğunu savundu. diğerleri.

Ortak deklarasyon, hem yeni gemiler hem de enerji üretimini hızlandırmak için gereken yakıt tedarik altyapısı için yatırım güvenini teşvik etmek amacıyla, yalnızca fosil yakıtla çalışan gemilerin yeni inşası için bir bitiş tarihi ve net bir sera gazı yoğunluğu standart zaman çizelgesi ile başlayan dört düzenleyici temel taşının oluşturulması çağrısında bulunuyor.

İkinci olarak, her ikisinin de kullanıldığı geçiş aşamasında yeşil yakıtı siyah yakıtla rekabetçi hale getirmek için etkili bir sera gazı fiyatlandırma mekanizması çağrısında bulundular. Bu, yeşil yakıtlara ilişkin primin kullanılan tüm fosil yakıtlara dağıtılmasıyla yapılabilir. Yeşil yakıtların başlangıç ​​hacimlerinin düşük olmasıyla enflasyonist etkiler en aza indirilir. Mekanizmanın aynı zamanda daha derin emisyon azaltımları elde etmek için artan düzenleyici teşvikleri de içermesi gerekiyor. Ayrıca mekanizmanın ürettiği gelir, yeşil denge ücretinin karşılanmasının ötesinde, kimseyi geride bırakmayan adil bir geçişin sağlanması için bir AR-GE fonuna ve gelişmekte olan ülkelerdeki yatırımlara aktarılmalıdır.

Beş adam aynı zamanda, sera gazı mevzuatına uyum için, yalnızca tek tek gemilerin performansı yerine bir grup geminin performansının dikkate alınabileceği, yatırımların en büyük sera gazı azaltımına ulaştıkları yerde yapılmasını sağlayacak ve böylece dünya çapında karbondan arındırmayı hızlandıracak bir gemi havuzu oluşturma seçeneğini de talep etti.

Son olarak, yatırım kararlarını iklim çıkarlarıyla uyumlu hale getirmek ve varlıkların atıl kalma riskini azaltmak için iyi durumda olan veya yaşam döngüsüne sahip bir sera gazı düzenleme temeli talep ettiler.

Hapag-Lloyd CEO'su Rolf Habben Jansen, "Sürdürülebilir bir gelecek ve temiz uygulamalara yönelik kolektif sorumluluğumuz çok önemlidir" dedi.

MSC CEO'su Soren Toft, "Dünya çapındaki hükümetlerin desteği, ortak hedefimize ulaşmak için önemli bir unsur olacak ve bu çabaların arasında, yalnızca fosil yakıtlarla çalışabilen gemilerin teslimine son verilmesini görmek istiyoruz" dedi. Wallenius Wilhelmsen'deki mevkidaşı Lasse Kristoffersen, beş şirketin küresel ölçekte ihtiyaç duyulan yatırımları yönlendirme hedefine uygun küresel düzenleyici çerçeve oluşturulması çağrısında bulundu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER