© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

İngiltere, Husilere müdahale edecek mi?

İngiltere Kızıldeniz'deki ticari gemiciliği koruma taahhüdünü yeniledi.

Birleşik Krallık savunma bakanı, Husi isyancılarının kampanyalarının Kasım ayında başlamasından bu yana deniz yollarına en büyük saldırılarını başlatmasından bir gün sonra, Kızıldeniz'deki ticari gemiciliği koruma taahhüdünü yineledi. 

Salı gecesi, Husi militanları gemisavar füzeler, intihar drone'lu İHA'lar ve gemisavar balistik füzelerden oluşan bir kombinasyonu Kızıldeniz'deki nakliye yollarına doğru fırlattı. Etkilenen bölgede düzinelerce ticari gemi bulunuyordu. ABD Donanması ve Kraliyet Donanması, on sekiz intihar drone'unu, iki gemisavar füzeyi ve bir balistik füzeyi düşürmek için birlikte çalıştı; bu, şimdiye kadar görülen en büyük Husi hedefi koleksiyonuydu. Herhangi bir yaralanma veya çatışma hasarı bildirilmedi.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı'na göre, HMS Diamond destroyeri Sea Viper füzelerini ve silahlarını kullanarak gelen yedi hava hedefini yok etti; bu, en az bir Husi cihazının Diamond'ın silahlarının menziline yaklaştığı anlamına geliyor . 

Kraliyet Donanması, bölgedeki deniz güvenliğine yardımcı olmak için HMS Diamond ve HMS Richmond ve HMS Lancaster fırkateynleri de dahil olmak üzere üç gemi gönderdi . Fırkateynler, 15 deniz mili veya daha fazla menzile sahip Sea-Ceptor kısa menzilli hava savunma füzesini taşıyor; Diamond , yaklaşık 65 deniz miline ulaşabilen daha uzun menzilli bir önleyici olan Sea Viper füze sistemine sahip dikey fırlatma hücrelerine sahiptir. 

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, "Birleşik Krallık, müttefikleriyle birlikte bu yasadışı saldırıların tamamen kabul edilemez olduğunu ve devam etmesi halinde sonuçlarına Husilerin katlanacağını daha önce açıkça belirtmişti" dedi. "Masum hayatları ve küresel ekonomiyi korumak için gereken adımları atacağız."

Shapps'ın ayrıca beklemede olan bir yanıt eylemi için telgraf çektiği ortaya çıktı. "[Husi saldırıları] devam edemez ve bunun devam etmesine izin vermeyeceğiz. O yüzden bu alanı izleyin" dedi. 

Düzenlediği basın toplantısında, İngiltere'nin daha önce de uyarılarda bulunduğunu ve saldırıların zaten devam ettiğini sözlerine ekledi. Gazetecilere verdiği demeçte, "Bunun üzerine doğal sonuçlara varabilirsiniz" dedi. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Çarşamba günü gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, Husi saldırılarına bir yanıt verilebileceğini söyledi. 

Blinken, Bahreyn'e yaptığı yurt dışı ziyareti sırasında havuz muhabirlerine, "Olabilecek hiçbir şeyin telgrafını çekmeyeceğim veya önceden izlemeyeceğim" dedi. “Size tekrar söyleyebileceğim tek şeyi açıkça belirttik. . . Eğer bu dün olduğu gibi devam ederse sonuçları olacaktır.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER