© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

İspanya Hong Kong Sözleşmesi'ni İmzaladı

İspanya, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) "Gemilerin Emniyetli ve Çevreye Duyarlı Geri Dönüşümü'' hakkındaki Uluslararası Hong Kong Sözleşmesi'ni imzalayan en son ülke oldu.

İspanya'nın Uluslararası Denizcilik Örgütü Daimi Temsilcisi Víctor Jiménez Fernández, katılım belgesini tevdi etmek için 3 Haziran'da IMO Genel Sekreteri Kitack Lim ile bir araya geldi.

İspanya, gemilerin tasarımı, inşası, işletilmesi ve bakımı ile gemi geri dönüşümüne hazırlık konularını kapsayan sözleşmeyi imzalayan 17. ülke oldu.

Sözleşme, gemilerin operasyonel ömürlerinin sonuna geldikten sonra geri dönüştürüldüğünde, insan sağlığı ve güvenliği veya çevre için gereksiz risk oluşturmamasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Gemi geri dönüşüm tersanelerinin, özelliklerine ve envanterine bağlı olarak her bir geminin nasıl geri dönüştürüleceğini belirten bir Gemi Geri Dönüşüm Planı sağlamaları gerekmektedir.

Anlaşmaya şimdiye kadar katılan on altı ülke arasında Belçika, Kongo, Hırvatistan, Danimarka, Estonya, Fransa, Almanya , Gana, Hindistan , Japonya, Malta, Hollanda , Norveç, Panama, Sırbistan ve Türkiye yer alıyor. Türkiye 31 Mart 2017 tarihinde Hong Kong Sözleşmesi'ni resmen kabul ettiğini duyurmuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER