© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

İsrail Gemisine Füzeli Saldırı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Fujairah Limanı yakınlarında İsrailli bir firmaya ait gemiye füzeli saldırı düzenlendiği iddia edildi.

İsrail ve İran arasında gemi krizi devam ediyor. İsrailli bir firmaya ait ticari geminin, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Fujairah Limanı yakınlarında hedef alındığı öne sürüldü.

Lübnan’da yayın yapan El Mayadeen televizyonu, bazı kaynaklara dayanarak verdiği haberde, İsrail’in PPC şirketine ait Hyperion Ray adlı gemiye saldırı düzenlendiğini söyledi.

İsrail’in Haaretz gazetesi İsrail savunma kaynaklarının hisselerinin bir kısmı İsrailli işadamı Ramu Ungar’a ait olan bir gemiye saldırı düzenlendiğini doğruladığını bildirdi. Kaynaklar uluslararası sularda meydana gelen saldırının insansız bir hava aracı ya da füze ile gerçekleştirildiğini öne sürdü. Aynı kaynaklar gemide herhangi bir İsraillinin olmadığını ve İsrail bayrağı ile seyahat etmediğini belirtti.

Saldırı haberinin, İran’ın Natanz nükleer tesislerine geçen pazar günü düzenlenen saldırıdan İsrail’i sorumlu tutması ve intikam alacağını açıklamasından sonra gelmesi dikkati çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER