© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

İtalya'da fırtına

İtalya'nın Liguria sahillerini vuran fırtına, Rapallo'da yüzlerce yatı kullanılamaz hale getirdi.

İtalya’nın çeşitli bölgelerinde etkili fırtınanın neden olduğu sel ve şiddetli rüzgârın ağaçları devirmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetti. Ölen kişiler arasında arama kurtarma çalışmalarında bulunan gönüllü bir itfaiyecinin de bulunduğu kaydedildi. Ülkenin güneybatısındaki Calabria bölgesinde kaybolan kişinin de  yelkenlisini fırtınanın vurduğu bir “Türk internet sitesi yöneticisi” olduğu bilgisi de paylaşıldı. Kaybolan kişinin kimliği açıklanmadı. Fırtına nedeniyle çeşitli kentlerde itfaiye çalışanları da dahil birçok kişi yaralandı. Roma ile kuzeydeki Cenova kenti dahil birçok şehirde okullar, dün tatil edildi. Cenova Havaalanı kapatıldı. Venedik’in yüzde 75’i sular altında kaldı.

Berlusconi yatı gitti   

Rüzgâr hızının saatte 180 kilometre ile en yüksek seviyeye ulaştığı yer, kuzeydeki Cenova kentini de içine alan Ligurya bölgesi oldu. Ligurya’daki Rapallo kentinde bulunan yat limanında birçok yat fırtına nedeniyle çarptıkları iskelenin üzerine yıkıldı. Yatlardan birinin ülkenin eski başbakanlarından Silvio Berlusconi’nin  ailesine ait olduğu bildirildi. 

Rapallo'da yüzlerce yatı kullanılamaz hale getirdi. Oluşan milyon euroluk zararların bir kısmı sigorta şirketleri tarafından karşılanacak, ancak sigorta poliçelerinde  genelde okunmayan birçok madde, zararının karşılanmasını bekleyen tekne sahipleri için kötü bir sürpriz hazırlayabilir.
Liguria’ya bağlı Savona liman kentinde ise deniz suyunun yükselmesi sonrası kıyıdaki iki park sular altında kaldı. Tuzlu deniz suyu nedeniyle bataryaları patlayan çok sayıda aracın yandığı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER