© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

İtalyan Donanması için Yeni Gemi İnşasına Başlandı

Beşinci Çok Amaçlı Devriye Gemisi (PPA) için ilk sac kesim töreni 25 Haziran’da Riva Trigoso Tersanesi’nde (Genova) gerçekleşti.

Covid-19’un yayılma riskini azalması neticesinde tören çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Tören sırasında OCCAR PPA Program Yöneticisi Pasquale de Candia, FINCANTIERI’den mühendis Stefano Saione ile birlikte lazer kesici ile ilk kesim için düğmeye bastı.

PPA 5 İlk Çelik Kesim, sözleşme planına göre 4 ay önceden gerçekleştirilmiştir. Geminin Ekim 2024’te İtalyan Donanmasına teslim edilmesi planlanıyor.

PPA programı kapsamında üretilecek olan gemiler Thaon di Revel sınıfı olarak adlandırılıyor. Hafif, Hafif+ ve Ful olmak üzere üç varyasyona sahip olması planlanan gemilerin 4800 ila 5800 ton arasında deplasmana sahip olması bekleniyor. Geminin silah sistemleri de varyasyona göre değişiklik gösteriyor.

İtalya için yenilikçi Çok Amaçlı Devriye Gemisi programı olan PPA, özellikleri ile NATO topluluğuyla paylaşılan ve bu gemilerin dinamik ve karmaşık senaryolarla başa çıkabilmelerini ve birçok operasyon profilini gerçekleştirmelerini sağlayan İtalyan “Çok Amaçlı Tasarım” konseptini karşılamaktadır.

NATO ve AB ortaklarıyla tam olarak birlikte çalışabilen bu gemiler, modülerlik kavramının kapsamlı kullanımından yararlanarak mevcut gemilerden çok daha yönlü olacaktır. Gemiler tasarım aşamasının başlangıcından bu yana, geliştirilmiş “çift kullanımlı” özelliklerle, tüm askeri görevler için uygun ve barış zamanında da müdahale edebilen, İnsani ve Afet Yardım Yardım Operasyonlarını destekleyecek şekilde tasarlanıyor.

PPA, kirletici emisyonları daha da azaltarak ve aynı zamanda yeni nesil biyoyakıt ve elektrikli tahriki benimseyerek daha yenilikçi yaklaşımlar sunmaktadır. Yüksek esneklik ve yenilik seviyesi, çok yüksek hız, uzun ömür, dayanıklılık ve denize elverişlilik, manevra kabiliyeti, modülerlik, yüksek entegrasyon ve otomasyon seviyesi, yani 21. yüzyılın zorluklarıyla yüzleşmek için daha uygun bir platformdur. PPA’lar geniş bir acil durum yelpazesinde uzun mesafelerde hızla konuşlandırılabilecek ve İtalyan Donanmasının omurgası haline gelebilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER