© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Japon Eneos'dan Panama Kanalına 4 Milyon Dolar

Japon ENEOS Panama Kanalı'nın sıkışık su yolunda hattın önüne atlamak için yaklaşık 4 milyon dolar ödedi.

İhale belgelerine göre, Japon Eneos Grubu, geçişi güvence altına almak için Çarşamba günü yapılan açık artırmada 3.975 milyon dolar ödedi. Bu, şirketlerin ödediği normal transit ücretlerinin yanı sıra yüzbinlerce dolar daha fazla olabilir.

Flex LNG Ltd. ve Avance Gas Holding Ltd.'nin CEO'su Oystein Kalleklev, Çarşamba günü yapılan bir konferans görüşmesinde sorulduğunda, "Kanalı kullanmak için 4,5 milyon dolara yakın para alıyorsunuz, bu da birçok gemiyi fiyatlandırıyor" dedi. Kanalın durumu hakkında. 

Panama Kanalı İdaresi, 8 Kasım'daki müzayedede yeni bir rekor kırıldığını doğruladı ancak müzayedeyi kazananın adını vermedi. Kanalın yönetim otoritesi, geminin 15 Kasım'da kuzeye doğru sıvılaştırılmış petrol gazı taşıyacağını söyledi.

Eneos, normal çalışma saatleri dışında yorum talebine yanıt vermedi.

Kanalı kullanmak için bekleyen gemilerin oluşturduğu kuyruk, son aylarda yaşanan derin kuraklık nedeniyle giderek artıyor . Durumu yönetmek için kanal otoritesi,   tükenen caddeye giderek daha sert kısıtlamalar getirildiğini duyurdu.

Aynı zamanda şirketlerin işleri hızlandırma şansı için teklif vermelerine de olanak tanır. Geçtiğimiz ay Panama Kanalı İdaresi'nin 140 açık artırma düzenlediği belirtildi. Bunlardan üçü 1 milyon doların üzerinde gelir elde etti.

 

Splash'a göre şu anda kanaldan iki yönde geçmeyi bekleyen 99 gemi var, bu da son 7 yılın ortalamasının yüzde 10 üzerinde bir rakam. Son birkaç günde güneye giden gemilerin bekleme süreleri azalırken, kuzeye giden gemilerin bekleme süreleri ise tam tersine iki kattan fazla arttı.

Splash, "En büyük denizcilik şirketlerinin üst yönetimi ve sektör kuruluşlarının temsilcileri, Panama makamlarından memnuniyetsizliklerini ifade etmeye başlıyor" diye yazıyor. - ONE CEO'su Jeremy Nixon, ülkenin başkanına şu soruyu soran bir mektup gönderdi: "Panama'da suyu diğer havza alanlarından geçitlere getirecek büyük altyapı projeleri neden yok?"

Panama Kanalı İdaresi'nden daha önce, "küresel tedarik zincirlerine zarar verebilecek gelecekteki kuraklıkla mücadele etmek" amacıyla havzayı genişletmek amacıyla yakınlardaki kamu arazilerini satın alma planlarını hızlandırması istenmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER