© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

K Line, Karbon Nötr Departmanı Kuruyor

Japon denizcilik devi Kawasaki Kisen Kaisha (K Line), operasyonları için çevreci çözümler geliştirmeye odaklanıyor.

Japon denizcilik devi K Line, yenilenebilir enerji de dahil olmak üzere karbon nötrlüğüne yönelik işlere ve projelere odaklanan yeni bir departman kurmaya hazırlanıyor.

Yeni birim, sektördeki karbondan arındırma talebi artmaya devam ederken kuruluyor ve bu da diğer işletmeler üzerinde karbon nötrlüğe geçmeleri için büyük bir fırsat oluşturuyor.

K Line tarafından yapılan açıklamada, "Bu tür ihtiyaçlara proaktif olarak yanıt vermek amacıyla, 'Karbon Nötr Çalışma Grubu' oluşturacağız ve bu da K Line grubunun ilgili tarafları ve şirketleriyle birlikte net sıfır CO2 emisyonu için iş geliştirmeyi kolaylaştıracak. K Line grubu, denizcilik sektöründen büyüyen entegre bir lojistik şirketi olarak dünya çapında insanların yaşamına ve refahına katkıda bulunmaya devam edecek ve sürdürülebilir bir toplum oluşturmayı hedefleyecektir" denildi.

Genel olarak, nakliye emisyonlarını azaltmak ve verimliliği artırmak amacıyla şirket, yakın zamanda Silikon Vadisi merkezli AI şirketi olan Bearing ile yapay zeka odaklı bir performans analizinin geliştirilmesi ve test edilmesi konusunda işbirliği yaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER