© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kanada liman grevi 1 Temmuz'da

Kanada Uluslararası Uzun Kıyı ve Depo Birliği, 1 Temmuz Kanada Günü'nü Vancouver ve Prince Rupert limanlarında 72 saatlik bir grev için ayırdı.

Kanada Uluslararası Uzun Kıyı ve Depo Birliği, işverenlerle yapılan sözleşme müzakereleri bir anlaşmaya varmak için mücadele ederken, 1 Temmuz Kanada Günü'nü Vancouver ve Prince Rupert limanlarında 72 saatlik bir grev için ayırdı. 

Britanya Kolumbiyası Denizcilik İşverenleri Derneği (BCMEA) ve sendikalar şeklindeki işverenler, bir öncekinin Mart ayı sonunda sona ermesinin ardından aylardır yeni bir sözleşme için pazarlık ediyorlar. 

Batı kıyısındaki grevi önlemek için son bir çaba olarak bugün daha fazla müzakere yapılması bekleniyor. Grevin konteyner gemilerine odaklanması bekleniyor, kuru yük gemileri ve kruvaziyer gemilerinin yanaşmasına hala izin verilecek. 

Sınırın güneyinde, ABD başkanı Joe Biden, sorunlu sözleşme müzakereleri nedeniyle benzer endüstriyel eylemleri önlemek için bu ayın başlarında çalışma sekreterini Kaliforniya'ya göndermek zorunda kaldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER