© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kanada liman grevi sona erdi

Sendikalar ve işverenler arasında 13 günlük bir grevi sona erdirmek için geçici bir anlaşmaya varılırken, dün öğleden sonra Britanya Kolumbiyası'ndaki limanlarda rıhtım vinçleri tekrar harekete geçti.

Federal arabulucuların yardımıyla hazırlanan dört yıllık anlaşma, her iki tarafın da onayına tabi. 

Britanya Kolumbiyası başbakanı David Eby, ilişkilerdeki çözülmeyi alkışlayarak şunları söyledi: "Bu anlaşmanın limanlarımıza uzun vadeli istikrar getirmeye, Vancouver'ı birinci sınıf bir ticaret merkezi olarak sağlamlaştırmaya, ekonomimizi güçlendirmeye ve işçilere adalet sağlamaya yardımcı olacağı konusunda iyimserim. ”

Kanadalı Üreticiler ve İhracatçıların CEO'su Dennis Darby yaptığı açıklamada, "kriz"in sona ermiş gibi göründüğü için rahatladığını söyledi, ancak üreticilerin "önümüzdeki birkaç ayı zararı gözden geçirip toparlanmaya" harcayacaklarını kaydetti.

"Sektörümüze toplam maliyeti sadece grev günleri değil, bir aksamadan önceki ve sonraki çalışma günleri ve aylarıdır" dedi. "Bu nedenle, Kanada'nın ulaşım sisteminin ve tedarik zincirlerinin her altı ayda bir tamamen kapanmasını önleyecek reformlara ihtiyacımız var."

Konteyner danışmanı Vespucci Maritime'ın kurucusu Lars Jensen, bu haftanın başlarında LinkedIn'de yazdığı bir yazıda, nakliyecilerin Vancouver ve Prince Rupert gibi limanların yeniden açılmasının ardından çok daha fazla tedarik zinciri engelle karşılaşacağı konusunda uyardı.

Jensen, "Grev bir noktada sona erdiğinde, demiryollarının şu anda gemilere yapışmış olan ani kargo akışını idare etmek zorunda kalacağını unutmayın" dedi. 

Geçen ay, ABD sınırının güneyinde işverenler ve liman işçileri arasında benzer bir endüstriyel eylemi önleyen bir anlaşma yapıldı. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER