© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kanada liman grevi yeniden başladı

Kanada'nın batı kıyısındaki grev, bir liman işçileri sendikasının geçen hafta işverenlerle üzerinde anlaşılan dört yıllık ücret anlaşmasını dün reddetmesinin ardından yeniden başladı .

Uluslararası Uzun Kıyı ve Depo Birliği'nin (ILWU Kanada) Kanada şubesi, federal arabulucuların yardımıyla geçen hafta imzalanan anlaşmanın çok uzun bir süre için geçerli olduğunu ve yeterli iş güvenliği koruması sağlamadığını söyledi. 

Britanya Kolumbiyası Denizcilik İşverenleri Derneği (BCMEA) yaptığı açıklamada, "ILWU Kanada'nın (ILWU), ILWU'nun iç grup liderliğinin, tam sendika üyeliği oylamasına bile götürülmeden önce, geçici anlaşmayı reddettiğini bildirdiğini üzülerek bildiriyoruz" dedi. Salı açıklaması.

ILWU Kanada başkanı Rob Ashton, sektördeki ve genel olarak ekonomideki belirsizlikler göz önüne alındığında dört yıllık anlaşmanın "çok uzun" olduğunu söyledi.

Geçen hafta geçici bir anlaşma yapılmadan önce, yaklaşık 7.400 liman işçisi 1 Temmuz'dan itibaren 13 gün boyunca greve gitmişti. 

Grevin yeniden başlamasına yanıt olarak, Alberta başbakanı Danielle Smith tweet attı "federal hükümet Parlamentoyu yeniden toplamalı ve bu işçilerin işe dönmesi için yasa çıkarmalıdır." İki yıl önce parlamento, Montreal'deki benzer bir grevi çabucak iptal edebildi. 

Büyük Vancouver Ticaret Kurulu başkanı Brigitte Anderson, gelişmeden "korktuğunu ve hayal kırıklığına uğradığını" ifade etti.

Anderson yaptığı açıklamada, "Grevin devamının Kanada'nın güvenilir bir ticaret ortağı olarak uluslararası itibarı üzerinde yaratacağı etkilerden ve Kanadalı işletmeleri riske atmasından büyük endişe duyuyoruz" dedi.

BC Ticaret Odası da ILWU'nun anlaşmayı reddetmesinden "derinden hayal kırıklığına uğradığını" söyledi.

İl genelindeki 100 ticaret odasını temsil eden grup, "Liman altyapımız işletmelerimizin, çalışanlarımızın ve ülke ekonomimizin sağlığı ve başarısı için kritik öneme sahip" dedi.

“Geçen hafta geçici anlaşma açıklandığında grev zaten çok uzamıştı… (ve) işçi anlaşmazlığının daha fazla devam etmesi savunulamaz. Federal hükümetin tarafları bir araya getirmek ve greve hızlı bir şekilde son vermek için elindeki her kaynağı kullanması gerekiyor.”

Kanada rıhtımları, önceki 13 günlük grevin yarattığı birikmiş iş yükünü yakalıyordu. En son gemi izleme verileri, Prince Rupert limanının birikmiş kutu gemilerini boşalttığını, Kanada'nın en büyük limanı olan Vancouver'da ise rıhtım açılmasını bekleyen yedi konteyner gemisi olduğunu gösteriyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER