© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

"Kapitan Abonosimov" FESCO filosuna katıldı

FESCO taşımacılık grubu, filosuna yeni bir modern konteyner gemisini dahil etti

Grubun  söylediği gibi gemiye, deniz kaptanı, kutup kaşifi Vadim Ivanovich Abonosimov'un onuruna "Kapitan Abonosimov" adı verildi.

2023 yılında inşa edilen konteyner gemisi, Süveyş Kanalı üzerinden Çin, Hindistan ve St. Petersburg limanları arasındaki FESCO Baltorient Hattı derin deniz servisinde görev yapacak. Aralık ortasında ilk seferine çıkacak.

Konteyner gemisi 172 metre uzunluğunda ve 32,2 metre genişliğindedir. Deadweight 31.407 ton, kargo kapasitesi 2.471 TEU'dur. Mürettebat 19 kişiden oluşuyor, kaptan Sergei Sorokin.

"Kapitan Abonosimov", FESCO'nun 2023 yılında bir Çin tersanesinden sipariş ettiği altı modern konteyner gemisi serisinin dördüncü gemisi oldu. Daha önce filoda benzer özelliklere sahip “Kapitan Shchetinina”, “Moskva” ve “Sankt-Petersburg” konteyner gemileri yer alıyordu.

“Kapitan Abonosimov” FESCO'nun bu yıl satın aldığı yedinci gemi oldu. Şu anda grubun filosu, toplam ağırlığı 600 bin tonun üzerinde olan ve konteyner kapasitesi neredeyse 44 bin TEU olan 36 gemiden oluşuyor.

FESCO Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Severilov. “Bu yıl sipariş ettiğimiz tamamen yeni konteyner gemileri grubu, FESCO'nun yakın tarihinde ilk kez, filomuzun kompozisyonunu niteliksel olarak değiştirmemize olanak sağladı. Bu modern ve geniş gemiler sayesinde, Rus şirketleri arasında Çin ve Hindistan limanlarından Süveyş Kanalı üzerinden St. Petersburg'a direkt hattı başarıyla başlatan ilk şirket olduk. Kuşkusuz filo yenileme, FESCO için geniş ufuklar açıyor ve Grubun lojistik hizmetlerini yeni yönlerde başlatmasına olanak tanıyor" dedi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER