© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Karadeniz'de 2 Gemi Daha Vuruldu

Karadeniz'de iki gemi daha vuruldu: Moldova bayraklı kimyasal tanker 'Millennial Spirit' ve Panama bayraklı dökme yük gemisi 'Namura Queen'.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'nın bildirdiğine göre, 1974 yapımı Millennial Spirit (eski adıyla Freyja ) isimli kimyasal tanker , Yuzhny Limanı'nın 12 deniz mili güneyinde bir Rus Donanması gemisi tarafından vuruldu.

Kurtarma operasyonları Ukrayna makamları tarafından gerçekleştirildi. Moldova Deniz Kuvvetleri Teşkilatı, tamamı Rus olan mürettebatın kurtarıldığını ancak ikisinin durumunun ağır olduğunu belirtti.

Ayrıca Japon Nissen Kaiun'un sahibi olduğu, 2020 yapımı Namura Queen gemisinin de Yuzhny Limanının demirleme noktasında vurulduğu belirtildi. Olayda can kaybı yaşanmazken, bir kişi yaralandı.

Dün , Türk işletmesindeki 'YASA JUPITER' isimli gemi de Odessa açıklarında vurularak hafif hasar aldı ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından savaşın onaylanan ilk ticaret gemisi zayiatı oldu. Londra merkezli deniz güvenliği şirketi Dryad Global, tüm ticari operatörlere Karadeniz'de Ukrayna veya Rusya'nın münhasır ekonomik bölgeleri içinde herhangi bir transit veya operasyondan kaçınmalarını tavsiye etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER