© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Katar, ABD'deki Limanlara 10 Milyar Dolarlık Yatırım Yapmayı Planlıyor

Katar'ın, ABD'nin doğu kıyısındaki limanlarına en az 10 milyar dolar yatırım yapmayı planladığı ve finansman yardımı için uluslararası bankalara başvurduğu belirtildi.

Orta Doğu ve Batılı kaynakların Reuters haber ajansına verdiği bilgiye göre, Doha ABD'nin doğu kıyısındaki bazı limanlara yatırım yapmayı hedefliyor. Aşama aşama geliştirilecek olan yatırımların henüz hazırlık evresinde olduğu kaydedildi.

ABD merkezli deniz güvenliği, ticaret ve altyapı projeleri danışmanı Michael Frodl, Katarlıların yaklaşık bir yıldır ABD'deki limanlara yatırım için hazırlık yaptıklarını belirtti.

Katarlıların aslında 2016'dan beri ABD'deki altyapı yatırımlarıyla ilgilendiğini kaydeden Frodl, Trump yönetiminin Suudileri tercih etmesi nedeniyle bu konudaki adımların ilerleyemediğinin altını çizdi.

ABD Sahil Güvenlik'e göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 360 liman var. Orta Doğu merkezli kaynak, Katar'ın üç liman projesini hedefleyebileceğini söyledi.

Orta Doğu merkezli kaynak yatırımın liman değerlerine bağlı borçla destekleneceğini, bunun için Katar'ın üç bankanın yapılandırma uzmanlarıyla ön görüşmeler yaptığını bildirdi.

Kaynağa göre adı geçen bankalar arasında Morgan Stanley, HSBC ve Credit Suisse var. Reuters bu bankaların yorum yapmayı reddettiğini, ancak dördüncü bir mali kaynağın Katar'ın ABD'de yatırım planlarını teyit ettiğini bildirdi.

Katar'ın halihazırda yurtdışındaki limanlarda yatırımı az olmakla birlikte Katar devletinin ticari liman yatırım operatörü QTerminals ekim ayında Antalya Limanı'nın işletme hakkını satın almıştı. QTerminals ayrıca Ukrayna'nın Karadeniz'deki Olvia Limanı'nı geliştirmek için anlaşmaya vardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER