© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kiralama Uzatmasını Güvenceye Aldı

Hamilton merkezli Flex LNG armatörü , 2018 yılında inşa edilen 173.400 m3 Flex Endeavour'un sözleşmesini uzatma seçeneğini kullandı .

Denizde 13 LNG taşıyıcısı bulunan armatör, zaman kiralamasının kesin süresini 2030'un üçüncü çeyreğinden 2032'nin ilk çeyreğine kadar 500 gün uzatma seçeneğini kullandı.

Gemi sahibinin 23 Kasım 2022'de bildirdiği gibi, üç geminin uzatılmasıyla bağlantılı olarak, kiracının zaman kiralama süresini bir yıl daha 2033'e uzatmak için bir seçeneği daha var.

Flex LNG Management CEO'su Oystein Kalleklev şunları söyledi: "Bu yıl şu ana kadar toplamı üçe çıkaran ve kiracılarımızın sunduğumuz hizmeti beğendiğini gösteren bir sözleşme uzatmasını daha paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

“Yaklaşık 3,6 yıllık birikmiş iş yükünü tüketirken şu ana kadar yaklaşık 4,4 yıllık ek firma birikmiş iş yükünü ekledik, bu da sözleşme birikmiş iş yükü açısından bizi hafif bir fazlalığa soktu.

"Bu uzatmayla birlikte toplam firma birikimimiz 51 yıla ulaştı ve kiracıların tüm uzatma seçeneklerini kullanması durumunda bu süre 69 yıla çıkabilir." 

Hatırlatmak gerekirse, gemi sahibi, 13 gemisinden 11'ini uzun vadeli sabit oranlı charter sözleşmelerinde ve bir gemisini değişken süreli kiralama sözleşmelerinde bulundurarak önemli bir sözleşme birikimi oluşturdu.

Bu yılın başlarında Flex LNG, 173.400 metreküp LNG taşıyıcısı Flex Courageous'un kiralama süresinin uzatılmasını kazandı.

Gemi sahibi, büyük bir şirket olan Flex Courageous'un kiracısının ilk uzatma seçeneğini kullandığına dair bir bildirim aldı.

Oslo ve New York'ta listelenen şirket, Flex Courageous'un 1 Kasım 2021'de üç yıllık bir zaman sözleşmesine bağlandığını ve Flex Resolute'un da yakın zamanda 2027'ye kadar iki yıl uzatıldığını söyledi.

2019 yılında üretilen Flex Courageous'un zaman çizelgesinin başlangıcı Şubat 2022'ydi.

Kira sözleşmesine göre kiracının bu süreyi birbirini takip eden iki yıllık dönemler halinde uzatma seçeneği bulunmaktadır.

Bu ilk seçenek beyanının ardından Flex Courageous, 2027 yılının ilk çeyreğine kadar kararlı kalacak.

Kiracı daha sonra sözleşmeyi 2029 yılına kadar iki yıl daha uzatmak için son bir seçeneğe sahip olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER