© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Kitack Lim: Sektörün, Neptün Deklarasyonu Altında Bir Araya Geldiğini Görmekten Memnunum

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, derinleşen mürettebat değişikliği krizine çözüm getirmek amacıyla 500’den fazla şirket ve kuruluşun altına imza attığı Neptün Deklarasyonu ile ilgili; ''Sektörün, mürettebat değişikliği krizini çözme yollarını desteklemek için Neptün Deklarasyonu altında bir araya geldiğini görmekten memnunum. Daha fazla kuruluşun dahil olmasını ve denizcilerimize desteklerini göstermelerini teşvik ediyorum'' dedi.

Gemi insanlarının günlük yaşamları ve sağlık durumlarını daha önce görülmemiş bir şekilde etkileyen COVID-19 salgını, denizlerde bir krizin yaşanmasına neden olmuş, kontratları sona eren çok sayıda gemi personeli gemilerde görevlerine devam etmek zorunda kalmıştır.

Neptün Deklarasyonu ile de küresel ticaretin %90'ını gerçekleştiren gemi insanlarının karşı karşıya kaldıkları personel değişimi krizinin çözümü konusunda ortak bir sorumluluk alınmaktadır.

Kitack Lim, denizcilerin kilit çalışanlar olarak tanınmasını ve yalnızca denizcileri çaresiz bir duruma sokan değil, aynı zamanda güvenliğini de tehdit eden mürettebat değişikliği krizini sona erdirmek için işbirliğini talep eden, endüstri öncülüğündeki Neptün Deklarasyonu'na katılım sayısının artmasını memnuniyetle karşıladı.

Lim: “Sektörün mürettebat değişikliği krizini çözme yollarını desteklemek için Neptün Deklarasyonu altında bir araya geldiğini görmekten memnunum. Daha fazla kuruluşu dahil olmaya ve denizcilerimize desteklerini göstermeye teşvik ediyorum." dedi.

Aralık ayında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da, Covid19 salgını sırasında küresel tedarik zincirlerini destekleyen denizcilerin karşılaştıkları zorlukları ele almak için Uluslararası işbirliğine ilişkin bir kararı kabul etti.

IMO Genel Sekreteri bugüne kadar Üye Devletlerden denizcileri kilit çalışanlar olarak belirlediklerine dair 53 ve bir Ortak Üye'den bildirim aldı.

Genel Sekreter Lim, daha fazla hükümeti, denizcileri kilit çalışanlar olarak tanımaya çağırdı. 

Ayrıca IMO'nun 2021 Dünya Denizcilik Teması olan “Denizciler: gemiciliğin geleceğinin merkezinde”Tema seçimi ile, dünyanın karşı karşıya olduğu şimdiki eşi benzeri görülmemiş durumda küresel ticareti sürdürme konusunda muazzam bir cesaret ve azim gösteren denizcilerin çabalarını takdir ediyor.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER