© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Kör Kadınlar P&O Yolcu Gemisinden indirildi

West Sussex'ten iki kör kadın, Pam May ve Jennie Bailie, 'sağlık ve güvenlik' endişeleri nedeniyle bir P&O Cruises gemisinden indirildikten sonra yaşadıkları sıkıntıyı ve aşağılanmayı herkesin önünde dile getirdiler.

Geçen ay meydana gelen olay, engelli bireylerin hakları ve hizmet sunucuların sorumlulukları konusunda bir tartışmayı ateşledi.

Pam ve Jennie, ITV haberlerine tatillerini bir Londra seyahat acentesi aracılığıyla ayarladıklarını söylediler. P&O Cruises'ın rezervasyon sırasında görme bozukluklarının tamamen farkında olduğunu ve Southampton'dan ayrılan tatil için onları ağırlamayı kabul ettiğini iddia ediyorlar.

Ancak, P&O'nun yolcu gemilerinden biri olan Ventura'ya bindikten sonra durum beklenmedik bir hal aldı. Mürettebat onlara 'sağlık ve güvenlik' nedenlerini öne süren bir mektup verdi ve gemiden inmeleri talimatını verdi. Kadınlar, muamelelerini suçluların muamelesiyle karşılaştırarak kendilerini aşağılanmış ve üzgün hissettiler.

“Aşağılayıcıydı. Aslında kendimizi suçlu gibi hissettik," dedi Pam. "Orada durduk ve neden herkes gibi kendi başımıza seyahat etme ve tatile çıkma hakkımız olduğunu tartışmak zorunda kaldık."

Jennie, deneyimi "tamamen ve tamamen utanç verici ve çok çok üzücü" olarak tanımlayarak Pam'in duygularına ekledi.

Tatil rezervasyonu, onlar adına P&O Cruises ile işbirliği yapan TUI tarafından gerçekleştirildi. P&O Cruises, TUI'ye gemilerinin çoğunun görme engelli misafirleri ağırlamak için Braille kabin numaraları, asansör düğmeleri ve menülerle donatıldığına dair güvence vermişti. Ayrıca, Pam ve Jennie'ye uçağa vardıklarında bir oryantasyon turu sözü verildi.

Bir P&O Cruises sözcüsü olaya yanıt olarak ITV'ye şunları söyledi: "Bu konuklar bizimle seyahat edemedikleri için çok üzgünüz ve onlara, yapılan tüm seyahat masrafları dahil olmak üzere tatilleri için tam bir geri ödeme teklif edeceğiz."

Kendimizi suçlu gibi hissettik' 

West Sussex'ten iki kör kadın, 'sağlık ve güvenlik' endişeleri nedeniyle bir yolcu gemisinden refakat edildikten sonra üzüldüklerini ve aşağılandıklarını söylüyor.

Pam May ve Jennie Bailie, P&O Cruises'ın seyahat rezervasyonu yaptıklarında kör olduklarını bildiklerini ve geçen ay onları Southampton'dan tatile götürmeyi kabul ettiklerini söylediler.

Ancak Ventura'daki mürettebat onlara, bunun bir sağlık ve güvenlik meselesi olduğunu söyleyen bir mektup verdi ve onlara gemiden inmeleri gerektiğini söyledi.

Pam ve Jennie tatillerini Bognor Regis'teki London Road'daki TUI aracılığıyla rezerve ettiler ve ekibin endişelerini giderdiğini ve P&O ile irtibat kurduğunu söylediler.

Ancak yolcu gemisine bindiklerinde durum değişti.

Pam, "Aşağılayıcıydı. Aslında kendimizi suçlu gibi hissettik," dedi.

"Orada durduk ve neden herkes gibi kendi başımıza seyahat etme ve tatile çıkma hakkımız olduğunu tartışmak zorunda kaldık."

Jennie ekledi: "Yürütüldük ve hatta tuvalete gitmek istediğimizi bile söyledik çünkü o zamana kadar epeydir gemideydik.

"Gemide tuvaleti kullanmamıza izin verilmedi ve o bize iki suçlu gibi tekneden inerken eşlik etti.

"Tamamen ve tamamen utanç verici ve çok çok üzücüydü."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER