© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Korean Register siber direncine odaklanan tasarıma prensip onayı verdi

Korean Register (KR), Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği (IACS) Birleşik Gereksinim uyarınca gemi siber direncine odaklanan tasarım teknolojileri için K Shipbuilding ve ForceTEC'e bir AiP (Prensipte Onay) verdiğini duyurmaktan memnuniyet duyar

( UR) E26. Ocak 2023'te başlayan ortak bir çabayla KR, K Shipbuilding ve ForceTEC, IACS UR E26'nın yakında benimsenmesine proaktif tepkilerini göstererek, gemi siber direnci kurallarını uygulamayı ve doğrulamayı amaçlayan ortak bir araştırma projesi başlattı.

Nisan 2022'de kullanıma sunulan IACS UR E26, gemilerde siber dayanıklılık için birleşik gereksinimler belirler. Ocak 2024'ten itibaren inşaat sözleşmeli gemiler için zorunlu hale gelecektir. Gemi siber dayanıklılığı, siber kazaları azaltmayı ve bunların güvenli seyrüsefer ve deniz ortamının korunması için kullanılan bilgisayar tabanlı sistemler üzerindeki etkilerini hafifletmeyi amaçlayan bir dizi önlemi kapsamaktadır.

Bu ortak proje çerçevesinde, K Shipbuilding ve ForceTEC, geminin seyrüsefer iletişim sistemi ve motor kontrol sisteminin tasarımını, siber dayanıklılık hususlarını dikkate alarak üstlendi. Bir siber risk yönetimi çerçevesi tarafından yönlendirilen temel bir tasarım ve test metodolojisi formüle ederek bir yanıt sistemi oluşturdular. KR, siber dayanıklılık konsept tasarımının fizibilitesini, güvenliğini ve uygunluğunu doğrulayarak AiP'nin verilmesini sağladı. KR'nin Ar-Ge Bölümü Başkan Yardımcısı KIM Daeheon şunları söyledi: "K shipbuilding ile yapılan bu başarılı ortak araştırmanın sonuçları, KR'nin mükemmel siber dayanıklılık tasarım doğrulamasını ve yerinde denetim teknolojisini kanıtlama fırsatı oldu.

Siber dayanıklılık teknolojisindeki yeteneklerimizi daha da güçlendireceğiz.” K Shipbuilding CTO'su KOH Taehyun şunları söyledi: “IACS kurallarını karşılayan siber direnç teknolojisinin sertifikasyonu, K Shipbuilding'in teknolojisini ve güvenilirliğini göstermek için önemli bir adımdır. Dünyada bu teknolojide sertifika alan ilk orta ölçekli gemi üreticisi olarak, güvenlik merkezli akıllı yeşil gemiler sağlayacağız.” ForceTEC Başkanı ve CEO'su Kim Sangyong şunları ekledi: "ForceTEC'in K gemi yapımı ve KR ile ortak araştırmalar yürütmesinden ve denizcilik siber güvenlik işine başlamanın ilk aşamasında teknolojimizle tanınmasından memnunum. Teknolojilerimizi geliştirmek ve deniz güvenlik sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapacağız.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER