© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Körfez LNG Römorkörlerini Seçti

Texas LNG, LNG Terminali Çekme Hizmetleri İçin Körfez LNG Römorkörlerini Seçti

Suderman & Young Towing Company, Bay-Houston Towing ve Moran Towing Corporation'ın oluşturduğu bir konsorsiyum olan Gulf LNG Tugs of Texas, LLC'yi (Gulf LNG Tugs) seçti. Yaklaşan LNG ihracat tesisine gelen taşıyıcılar.

Texas LNG'nin "Yeşil Tasarım" yaklaşımına uygun olarak römorkörler, Texas LNG'nin iddia ettiği gibi "Texas LNG büyüklüğünde bir tesise hizmet verebilecek en modern, düşük emisyonlu römorkörler arasında yer alacak".

Texas LNG, Teksas'ın Brownsville limanında inşa edilecek 4 MTPA'lık bir LNG ihracat tesisidir ve küresel enerji dönüşümü lideri Glenfarne Energy Transition, LLC'nin bir yan kuruluşudur.

Texas LNG, inşaatın kısa bir süre sonra başlamasıyla birlikte proje finansmanını bu yılın sonlarında kapatmayı bekliyor.

Glenfarne Energy Transition'un CEO'su ve kurucusu Brendan Duval şunları söyledi: "Teksas LNG ekibi, yalnızca çevre yönetimine olan bağlılığımıza uygun olmakla kalmayıp aynı zamanda müşterilerimize güvenilir, uygun maliyetli LNG sağlayan bir denizcilik hizmet sağlayıcısını belirlemek için kapsamlı bir süreç başlattı. denizcilik hizmetleri.

"Körfez LNG Römorkörlerinin bir ortak olarak gemimizde olmasından memnuniyet duyuyoruz ve hem Teksas LNG'ye hem de yerel Rio Grande Valley topluluğuna getirecekleri işleri ve yerel içeriği sabırsızlıkla bekliyoruz."

Gulf LNG Tugs ortak bir açıklamada şu yorumu yaptı: "Gulf LNG Tugs, Texas LNG ile uzun vadeli bir ortaklık içinde denizcilik hizmetleri sunmaktan heyecan duyuyor. Brownsville Limanı'ndaki bir başka başarılı LNG projesinde LNG gemilerinin tek römorkör operatörü olmaktan gurur duyuyoruz ve limandaki operasyonlarımızı ve Rio Grande Valley topluluğundaki varlığımızı genişletmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER