© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kosder Üyeleri Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (Kosder) üyeleri, Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu sponsorluğunda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Kosder Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Kalkavan Sesel, dernek üyelerini ve misafirleri selamlayarak başladığı konuşmasında, 'iki yıl aradan sonra, maskenin ardında yaşadığımız böyle bir hayattan sonra tekrar sosyalleşmeye başladık. Dernek, bize dostları sağladı, pandemi de bize dostluğun anlamını anlamamızı sağladı. Her cuma yaptığımız sohbetlerimize, bundan sonra da devam edeceğiz.' dedi.

'3 Tarafı Deniz 4 Tarafı Fırsat Eşitliği Burs Projesi'

Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emel Hayretdağ ise yaptığı konuşmasında, ''Bugün burada kurumumuz Ekol Denizcilik adına sizlerle birlikte olma sebebimiz; bizi son derece heyecanlandıran bir projenin startını veriyor olmamız.

İlk olarak çok kısa Ekol'den bahsetmek istiyorum. Ekol Denizcilik, 1997 yılında kurulmuş, o günden bu yana denizcilik sektöründe yetişmiş personal temini için IMO standartlarında eğitim veren özel bir eğitim kurumudur. Bir süre önce değişen ortaklık yapısıyla ve yeni vizyonuyla denizcilik eğitimine gereken hassasiyeti göstermeye çalışan okulumuz, 27 Eylül 2021 Pazartesi günü ve Kosder derneğinden çok değerli isimlerin de aramıza katılarak açılışını yaptığı 2021-22 eğitim- öğretim dönemine kapılarını açmış, yeni makina ve güverte öğrencileri ile derslerine başlamıştır.

Şimdi amacımız; bugün de startını verdiğimiz, bizi yürekten heyecanlandıran '3 Tarafı Deniz 4 Tarafı Fırsat Eşitliği Burs Projesi' kapsamında, toplayacağımız burslarla Ocak 2021'de yeni bir dönem daha açmak...Peki Ekol olarak '3 Tarafı Deniz 4 Tarafı Fırsat Eşitliği' derken neyi kastediyoruz; gerek coğrafi, gerekse imkanları göz önünde bulundurulduğunda zengin bir dokuya sahip ülkemizde gençlerimizin denizciliğe kazandırılmasını hedefliyoruz. Her gencimizin eşit imkanlara sahip olmadığını biliyoruz. Batı-Doğu ayrımı yapmadan, Anadolu'nun her noktasından genç arkadaşlarımızın sektörümüze olan farkındalığını arttırmak ve eğitim almalarını sağlamak arzusundayız. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey burs kaynağını oluşturmak.

Projenin belki de tek hassas noktası var. O da şu ; Burs alarak okumuş her bir öğrencinin mesleğe yerleştirilmesi ve para kazanmaya başlamasıyla birlikte başka bir burslu öğrenciyi finanse etmeye başlaması sağlanacak. Bir öğrenciyi bir kereye mahsus burslu okutmayı sağlamanız halinde her sezonda eğitim alacak bir başka öğrencinin finanse etmenin kapısını ilk sizler açıyorsunuz. Bu dengeyi korumak için kurumumuza ait ayrı bir tahsilat ve takip birimi tesis edilmiş durumda. Siz değerli sektör paydaşlarımızın konuya destek vereceğini düşünüyoruz. Her kazandırılan burslu öğrenci, mesleğe yasal istihdam bursu olmamız sebebiyle de başarılı olmaları halinde, mesleğe yerleştirildiğinde sözleşmeleri imzaladıkları için bir başka burslu öğrenciye mezun olmuş bir arkadaşımız tekrar okula kazandıracak.'' dedi.

Ardından KOSDER Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Özcan moderatörlüğünde, Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semih Dinçel ve Navis Danışmanlık Koordinatörü Engin Koçak ekonomi ve navlun piyasalarını değerlendirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER