© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Kruvaziyer Seferlerini 2022'ye Kadar Yasakladı

Kanada Hükümeti, kruvaziyer seferlerini bir yıl süreyle yasakladığını duyururken, aynı zamanda Kanada vatandaşlarının kruvaziyer gemi seyahatlerinden kaçınmalarını tavsiye etti.

Hükümet, Kanada sularında devam eden riskli kruvaziyer gemilerinin sağlık sistemi açısından bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Kanada Ulaştırma Bakanı Omar Alghabra yaptığı açıklamada, ''Kanadalılar COVID-19'un yayılmasını azaltmak için üzerlerine düşeni yapmaya devam ederken, hükümetimiz de Kanada'nın ulaşım sisteminin güvenli kalmasını sağlamak için çok çalışmaya devam ediyor. Gezi gemilerine ve gezi teknelerine yönelik geçici yasaklar, topluluklarımız arasında en savunmasız olanları korumaya devam etmek ve sağlık sistemlerimizi bunaltmaktan kaçınmak için çok önemlidir. Bu yapılacak en doğru ve sorumlu şeydi.'' ifadelerini kullandı.

Kanada, 28 Şubat 2022 tarihine kadar Kanada sularında eğlence tekneleri ile Kanada Arktik sularından gelen yolcu gemilerinin faaliyet göstermesini engelleyen duyuruyu da paylaştı. 100'den fazla yolcu taşıyan yolcu gemilerinin Kanada sularına girmesi yasak.

Yolcu gemisi yasağına ek olarak Kanada, Nunatsiavut, Nunavik ve Labrador Sahili de dahil olmak üzere 12'den fazla kişiyi taşıyan gezi teknelerinin Arktik kıyı sularına girmesini yasaklıyor.

Feribotlar ve deniz taksileri gibi temel yolcu gemileri ne de 100 veya daha az kişi taşıyan küçük yolcu gemileri yasağa dahil değiller. Vatandaşa COVID-19'un yayılmasını azaltmak ve gelecekteki salgınları önlemek için yerel halk sağlığı rehberliğini ve protokollerini izlemeye devam etmeleri ve hafifletme önlemlerini takip etmeleri öneriliyor.

Kanada Hükümeti açıklamayı yaparken durumu değerlendirmeye devam edeceğini söyledi. COVID-19 salgını bu faaliyetlerin yeniden başlamasına izin verecek kadar iyileşirse, Ulaştırma Bakanı bugünün emirlerini iptal edebilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER