© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Kruvaziyer Şirketleri Gemileri Satıyor

Ekonomik sıkıntıya giren kruvaziyer şirketleri filolarını küçülmek için gemilerini satıyor, bazılarını hurda olarak geri dönüşüme, eski tabirle ‘jilet yapılmaya’ gönderiyor.

Koronavirüs ortaya çıkınca kruvaziyer endüstrisi aylarca süren bir darbe yedi ve her şey durma noktasına geldi. Seferlerin devamı için Aralık ayına kadar en az bir kruvaziyer hattının açılması bölgesel aşamalarla gerçekleşecek görülüyor. Ancak büyük mali krize giren kruvaziyer şirketleri, kruvaziyer devi Carnival Corp. da dahil olmak üzere bazıları gemi filolarında küçülmeye başladıklarını duyurdu. Ancak bu küçülmeler kruvaziyer şirketlerine para kazandırmanın ötesine geçiyor ve önceden rezervasyon yapan yolcuları da etkiliyor.

10 Temmuz’da sekiz kruvaziyer hattına sahip olan Carnival Corp., gemi filosunu yaklaşık % 9 oranında küçüleceğini bildirdi. Şirket CEO'su Arnold Donald, "Nakit sıkıntımızı azaltmak ve daha verimli bir filoya sahip olmak için daha az verimli gemilerle çalışmak için filoyi agresif bir şekilde düşürüyoruz" dedi.Bu durumda Carnival Cruise Line, Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn, Cunard, AIDA Cruises, Costa Cruises ve Birleşik Krallık ve Avustralya'daki P&O Cruises şirketleri aynı kaderi paylaşacak.

Carnival Corp sözcüsü Roger Frizzell, gemilerin çoğunun satıldığını ve birkaçının geri dönüştürülmeye gönderildiğini bildirdi. 13 gemiden dördü 2019'da açıklandı. P&O Australia's Pacific Dawn, P&O UK's Pacific Aria, Costa Cruises' Costa Atlantica ve Costa Mediterreana gemilerinin geçen yıl seferden kaldırılması planlandı. Ancak yeni ilan edilen filo indirimleri, bu gemilere daha önce rezervasyon yapmış olan yolcuları etkileyecektir. Yolculukları aylar önce iptal edilenler güzergahları iptal edilirse gelecekteki seyir kredisi veya geri ödeme alma hakkına sahip olabilirler.

Carnival Cruise Line Perşembe günü yaptığı açıklamada, şirketin genel filo azaltımının bir parçası olarak iki gemisini, Carnival Fantasy ve Carnival Inspiration'i satacağını duyurdu.

Carnival Fascination ve Carnival Imagination, iki gemi satmanın yanı sıra genel indirime dahil edilmedi. Uzun vadeli bir yerleşim durumunda, operasyon dışı kalacaklar ancak filoda kalacaklar. Hat temsilcisi Vance Gulliksen tarafından açıklamaya göre, faaliyete devam etmek için belirlenmiş bir plan veya tarih yok.

Dört geminin Carnival'ın gemilerin seferden kaldırılması, Carnival'da faaliyet gösterecek gemilerinin çoğu için bulmaca benzeri program değişiklikleri anlamına geliyor.

Carnival Sensation, Miami'den Mobile, Alabama'ya taşınacak ve Carnival Fascination ve Carnival Fantasy'nin önceden planlanmış güzergahlarını üstlenecek. Bu iki gemi ile sefere çıkması planlanan konuklar Sensation'da ağırlanıyor.

Carnival Sunrise, Port Everglades'ten PortMiami'ye geçerek Carnival Sensation'ın önceden programlanmış güzergahlarını varsayacak. Sunrise'nin dört ve beş günlük güzergahlarında sefere çıkmak için rezervasyon yaptıran konuklar, PortMiami'deki yeni başlangıç ​​noktasından gemilere taşınacaklar.

San Juan ve Barbados'tan ayrılan Carnival Fascination güzergahları 2020'den 2021'e kadar iptal edildi.

Long Beach'teki Carnival Imagination ve Carnival Inspiration güzergahları 19 Nisan 2021'e kadar iptal edildi.

Carnival Panorama, Long Beach, California'dan yedi günlük güzergahlarına devam edecek ve Carnival Miracle, güzergahları San Diego'dan Baja Meksika'ya taşıyacak.

Carnival Radiance, yenileme tamamlandıktan sonra Long Beach'e taşınacak ve daha önce Carnival Imagination and Carnival Inspiration tarafından işletilen Baja Mexico güzergahlarına başlaması için Nisan 2021'de gelmesi bekleniyor.

22 Nisan 2021'den sonra Carnival Imagination ve Carnival Inspiration'da rezervasyon yapan konuklar Carnival Radiance'ta sefere çıkacak.

Ayrıca, satış ve satışın bir sonucu olarak, hizmetin durdurulduğu San Juan, Porto Riko'dan yolculukları iptal edildi. Carnival Cruise Line genellikle San Juan limanından yılda 50 sefer gönderiyordu. Gulliksen, gemilerin güzergahları değiştirdiğini ve ana limanları ve diğer gemileri tanıtıldığını söyledi.

14 gemiye sahip olan Holland America Line, 2020'de filosundan dördünü kaldırıyor. Filodan ayrılacak gemiler arasında Amsterdam, Maasdam, Rotterdam ve Veendam yer alıyor.

Hollanda Amerika Grubu ve Carnival UK CEO'su Stein Kruse, “Herhangi bir geminin filodan, özellikle de şirketimizle uzun bir geçmişi olan gemilerden ayrıldığını görmek her zaman zordur” dedi.

Kruvaziyer hattı sözcüsü Erik Elvejord tarafından yapılan açıklamaya göre, gemiler çiftler halinde satıldı. Maasdam ve Veendam Ağustos ayında başka bir şirkete transfer olacak ve Amsterdam ve Rotterdam sonbaharda farklı bir şirkete taşınacak. Gemilerin dördü de en az yirmi yıldır Hollanda Amerika filosunun bir parçasıydı.

Bu gemilerin daha önce planlanmamış olarak kaldırılması, bazı Hollanda Amerika yolcularının sefer programlarının etkileneceği anlamına geliyor.

Amsterdam'da gerçekleşecek olan 2021 Büyük Dünya Seyahati, 2022'ye kadar ertelenecek ve Zaandam sefere çıkacak. 10 Ekim 2021'de Rotterdam'da hareket etmesi planlanan Büyük Afrika Seferi, aynı tarihlerde ancak Zaandam ile yapılacak.

DÖRT GEMININ ÇıKARıLMASı DA IPTALLERE NEDEN OLDU.

Perşembe günü ABD'ye verdiği demeçte Elvejord, "Bu, bazı yolculukların iptal edildiği ve konuklara duraklamalar için yeni tekliflerin bildirildiği anlamına gelyor" dedi.

İPTAL EDILEN SEFERLER ŞUNLAR: Kanada / Amsterdam ile New England ve Grand Voyages. Maasdam ile Meksika, Güney Pasifik, Avustralya ve Asya seferleri. Rotterdam ile Karayipler, Avrupa, Panama Kanalı, Hawaii ve Güney Amerika güzergahları. Veendam ile Avrupa ve Karayip yolculukları.

Farklı bir gemi ile yeniden planlanmayan iptal edilen yolculuklarda misafirlere, 31 Aralık 2022'ye kadar kullanılmak üzere tam olarak ödenmeleri durumunda % 125'lik bir seyir kredisi verilecektir.

Buu ayın başlarında P&O UK, Oceana'nın birinin satışını doğruladı. Carnival Corp. sözcüsü Frizzell tarafından yapılan açıklamada, geminin bu ay aradan filodan ayrılmasının planlandığı belirterek “Biz ve konuklarımızın çoğu Oceana'yı özleyecek olsak da, ayrılması, filodaki kalan gemilerimize odaklanmamıza izin verecektir. Çünkü kapasite bu yıl İona'nın teslimatı ile genişliyor. Ardından 2022 için onu planlanan kardeş gemi takip ediyor” dedi.

P&O Cruises başkanı Ludlow, şunları söyledi: “Geminin satışı sonucunda Ekim ve Mart 2022 arasında 65 safer iptal edildi. Oceana için rezervasyon yaptıran tüm konuklar gelecekteki % 125 seyir kredisi aldı ya da tam bir geri ödeme alabilir.

Costa Cruises, Costa neoRomantica satılan Costa Victoria'nın mülkiyetini devrediyor. Frizzell Çarşamba günü ABD'ye verdiği demeçte"Costa Crociere, Costa Victoria'nın mülkiyetinin Ceneviz şirketi San Giorgio del Porto'nun bir yan kuruluşuna devredildiğini doğruladı.

Costa, yürürlükteki mevzuata göre yeniden koruma garanti edilecek olan sonraki Costa Victoria yolculuklarında rezervasyon yapan konukları bilgilendirdi.

Frizzell'e göre, mülkiyetin devri sonucu 11 gemi gezisi iptal edildi.Costa ayrıca başka bir gemi, Costa neoRomantica satıyor. Costa, satışından dolayı yaklaşık 16 yelkenin iptal edileceğini tahmin ediyor.

Norveç Cruise Line, Oceania Cruises ve Regent Seven Seas Cruises'ın ana şirketi olan Norveç Cruise Line Holdings, 28 gemi filosuna kesinti yapmayı planlamıyor.

ABD'li yatırımcı ilişkileri ve kurumsal iletişim kıdemli başkan yardımcısı Andrea DeMarco, ABD'nin bu günlerde yaptığı açıklamada, "Şirket, en büyük kruvaziyer operatörlerinin en genç filosuna sahip ve şu anda gemilerinden herhangi birini elden çıkarma planları yok"dedi.

Royal Caribbean, kruvaziyer devi ile Cruise Investment Holding arasındaki ortak girişim olan Pullmantur Cruises'ın yeniden düzenlenmesi dışında henüz bir değişiklik yapmadığını açıkladı.

Pullmantur Cruises: Geri dönüştürülecek tüm gemilerin % 49'u Royal Caribbean'a ait olan ve % 51'i Cruises Investment Holding'e ait olan Pullmantur Cruises, hattın borçlarını ödeyemediği için İspanyol yasalarına göre iflas ettiğini iddia ederek yeniden düzenleme yaptı. Üç gemi, Pullmantur onları kruvaziyer devinden kiraladığı için Royal Caribbean filosuna iade edildi.

Royal Caribbean sözcüsü Jonathon Fishman, "Gemileri geri dönüştürüyoruz," dedi. Kruvaziyer hattı the Horizon, the Sovereign ve Monarch’ı içeren üç gemi filosunda 15 Kasım'a kadar tarifeli seferleri iptal etti. Royal Caribbean Group, “Pullmantur'da rezervasyon yapan tüm misafirlerin Royal Caribbean International ve Celebrity Cruises dahil olmak üzere diğer Royal Caribbean kruvaziyer hatlarında yeniden planlama seçeneğine sahiptir’ dedi. (Turkiyeturizm)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER