© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kuru Havuzu battı

Denizcilik yetkililerine göre, Türkiye'deki bir süper yat tersanesi Çarşamba günü yüzer kuru havuzunu kaybetti.

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Kocaeli'de bir tamir ve inşaat sahasında bulunan yüzer kuru havuzun yanaşma işlemi sırasında battığını bildirdi. 145 metrelik orta büyüklükteki rıhtım, Kocaeli'nin serbest bölgesindeki onarım ve yeni inşa tersanesi Yachtley'e aitti.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre olay, bir yatın iskeleye getirilmesi sırasında meydana geldi. Onarım için planlanan geminin zarar görmeden kurtulduğu ve 24 işçinin kuru havuzdan güvenli bir şekilde kurtarıldığı görülüyor. 

Seyircilerin dramatik bir videosunda (yukarıda), yapının bir ucu yüzeyin altına yerleşirken iskeledeki ikiz vinçlerin raylarından aşağı yuvarlandığı görülüyor. Olay yerinden çekilen fotoğraflar, iskelenin, vinç kollarının uçlarının görülebileceği kadar sığ suda durduğunu gösteriyor.

Kocaeli Bölge Liman Başkanlığınca idari soruşturma açıldı. Ajans, yerel medya tarafından çekilen drone videolarında herhangi bir çevre kirliliğinin bildirilmediğini söyledi 

Yachtley tersanesi 2005 yılında kurulmuş olup, listelenen projeleri 50-90 metre sınıfındadır. Öne çıkan yeni yapımlar arasında 2018'de inşa edilen 80 metrelik gösterişli süper yat Elements yer alıyor.

Başiskele ilçesinde bulunan Yachtley Tersanesi’ne ait yüzer havuz, yat alma manevrası esnasında battı. Batan yüzer havuzun içerisinde bulunan 24 personelin kurtarıldığı anlar ise cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER