© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Kuzey Akım-2 Bölgesinde Savaş Gemileri Tespit Edildi

Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesinin operatörü Nord Stream 2 AG şirketi, çalışmaların yapıldığı bölgede, yabancı savaş gemileri ile uçakların faaliyetlerinde artışın gözlemlendiğini duyurdu. Tartışmalı boru hattının yaklaşık yüzde 95'i tamamlandı, iki Rus boru döşeme gemisi bölgede ve Danimarka sularında proje üzerinde çalışıyor.

Nord Stream 2 AG şirketinden yapılan açıklamada, 28 Mart 2021 tarihinde, Fortuna boru döşeme gemisinin bulunduğu bölgede tanımlanamayan bir denizaltının ortaya çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, "Fortuna'nın demirleme hattının 1 milden uzak bir mesafede bulunduğunu düşünürsek denizaltı, boru döşeme mavnasının çapa konumlandırma sistemini devre dışı bırakabilirdi ve boru hattına zarar verebilirdi" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Nord Stream 2 AG'nin şube müdürü Andrei Minin de : "yabancı savaş gemilerinin, Fortuna ve Akademik Çerskiy gemilerinin operasyonun yakınında daha yüksek faaliyet gösterdiğini ve bu tür eylemlerin kışkırtıcı olduğunu ve boru hattında ciddi hasara yol açabileceğini" söyledi. Polonya'yı da bölgeyi incelemek için askeri bir M-28 devriye uçağı kullanmakla suçladı.

Daha önce projenin yüzde 95 oranında tamamlandığı, sadece 120 kilometrelik bir kısmın kaldığı açıklanmıştı. Boru döşeme çalışmalarında Fortuna ve Akademik Çerskiy adlı iki gemi yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER