© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Lloyd's List: Karadeniz'de Sigorta Şirketleri Tedirgin

Sigortacıların, Ukrayna'daki savaş risklerini üstlenmeyi reddettikleri söyleniyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının sigorta sektörüne baskıları devam ediyor. Sigorta şirketlerinin, Ukrayna'daki savaşın risklerini üstlenmeyi reddettikleri söyleniyor.

Lloyd's List internet sitesinin haberine göre, Ukrayna'daki savaş, bazı sigorta şirketlerini tedirgin etti, piyasa kaynaklarına göre, sigortacıların teminat yazmaya istekli olduğu durumlarda da yüksek sigorta primleri talep ettiği belirtiliyor.

Ukrayna limanları, Rus işgali ve Rusya'nın ticaret gemilerine saldırma yönündeki açık tehditleri ışığında ülkenin denizcilik yetkililerinin kararnamesi ile kapalı kalmaya devam ediyor.

İngiltere merkezli Warlike Operations Area Committee (WOAC) , Karadeniz'in kuzeyi, tüm Ukrayna, Rus ve uluslararası sular için derhal geçerli olacak bir Askeri Operasyon Bölgesi ilan etmişti.

Kararın ardından, armatörlerden, bölgeye yaklaşmadan önce mürettebatın gemiden inmesine izin vermeleri, belirlenen alanda çalışıyorlarsa artan ödeme koşullarını kabul etmeleri ve bireysel riskleri üstlenmeleri tavsiye edildi.

Savaş ile birlikte risk primleri, tüm faktörler göz önünde bulundurularak müzakere edilir ve büyük ölçüde değişebilir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER